29.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 11:30
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑ«Στον αέρα και πάλι το έργο του βιολογικού καθαρισμού στα Καλά Νερά»

«Στον αέρα και πάλι το έργο του βιολογικού καθαρισμού στα Καλά Νερά»

Με επιστολή του, ο κάτοικος και επιχειρηματίας στην περιοχή των Καλών Νερών, Νικόλαος Γεωργαδάκης αναφέρει τα εξής:

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους και επαγγελματίες των Καλών Νερών η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών του πολύπαθου έργου του νέου Βιολογικού Kαθαρισμού. Παρ’ όλο που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους του έργου από το καλοκαίρι του 2023 (ΛΕΩΝ ΑΤΕ για την εκσκαφή των δικτύων και ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας, σύνολο 7 εκατομμύρια ευρώ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗΣ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης), δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη εδω και 6 μήνες. 

Αντίθετα, ενώ όλοι περιμένουν την εγκατάσταση των εργολάβων, έγινε γνωστό ότι παράγοντες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ.Μιτζικό, οι οποίοι ανέκαθεν πολεμούν το έργο, συναντήθηκαν με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και με διάφορες προφάσεις, ζητούν να γίνουν νέες μελέτες (σε έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί !!!) αποσκοπώντας στην καθυστέρηση της κατασκευής και φυσικά στην ματαίωση λόγω της απώλειας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. 

Ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη τετραετία με την πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ.Κολυνδρίνη (η οποία προς τιμή της ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησης παρά τα προσκόμματα του Δήμου), φαίνεται να το πετυχαίνουν με την νέα Αντιπεριφερειάρχη, η οποία μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της και δεν γνωρίζει τον μεγάλο αγώνα που έχουν κάνει οι κάτοικοι για το έργο αυτό. Δεν έχει ενημερωθεί για τις παραλείψεις, τις αρνητικές τοποθετήσεις και ενέργειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε βάρος του νέου βιολογικού. 

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής καλούμε την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους αναδόχους να ξεκινήσουν άμεσα την κατασκευή του έργου όπως ακριβώς αυτό ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ . Οποιαδήποτε καθυστέρηση, με διάφορες προφάσεις, είναι εκ του πονηρού και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ματαίωση του έργου. Τα Καλά Νερά με τους χιλιάδες τουρίστες δεν αντέχουν άλλο με την σημερινή διαχείριση των αποβλήτων. Είναι ένα έργο περιβαλλοντολογικό, υψίστης σημασίας για την περιοχή και φυσικά για τον Παγασητικό Κόλπο. Ευχής έργον είναι να πρυτανεύσει η λογική για το καλό όλων . 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο