21.4 C
Almyros
11 Οκτωβρίου 2024 00:30
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣτον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης το Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια

Στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης το Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια

Συναντήσεις εργασίας στο «Πράσινο Ταμείο» και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Ντιντής – αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων, ο αντιπρόεδρος Κώστας Αργυρόπουλος – αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Λάρισας, ο ταμίας Δημήτρης Καραμάνης – Δήμαρχος Δήμου Λεβαδέων, ο Σάββας Μελισσόπουλος μέλος – δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξάνθης και ο διευθυντής Συντονισμού Γεώργιος Χαρίσης.

Στην έδρα του “Πράσινου Ταμείου”, τα μέλη της αποστολής υποδέχθηκε ο πρόεδρος Ιωάννης Ανδρουλάκης και ο Κώστας Τσόγκας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να δοθεί προτεραιότητα χρηματοδότησης στις παρακάτω προτάσεις:

  1. Δικτύωση – εκτός της εθνικής – με ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις και δίκτυα για την προστασία και ανάδειξη των υδάτινων οικοσυστημάτων, για την αλληλοτροφοδότηση στην μεταφορά τεχνογνωσίας και τον πολλαπλασιασμό των θετικών συνεργειών της δικτύωσης.
  2. Παραγωγή προωθητικού υλικού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης – πληροφόρησης – σήμανσης (φυλλάδια, βίντεο, αφίσες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, newsletters κ.λπ.)
  3. Διοργάνωση Ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβάλ με θέμα: Υδάτινος Κόσμος – τα Ποτάμια μας.
  4. Διοργάνωση living lab ( δια δραστικού εργαστηρίου) επίδειξης καινοτόμων τεχνολογιών για την ψηφιακή μετάβαση στον τομέα του νερού.
  5. Διοργάνωση διεθνούς συμποσίου μεταξύ των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανώσεων και δικτύων που δραστηριοποιούνται στην περιβαλλοντική προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη των μελών του δικτύου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, επίτιμο πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίες και υποστήριξης των δραστηριοτήτων του δικτύου με επίκεντρο την ανάπτυξη και δημιουργία ενός διαδικτυακού διαδραστικού γεωχωρικού συστήματος που θα έχει ως σκοπό τη δημιουργία της ψηφιακής ταυτότητας (portfolio) του δικτύου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο