13.9 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 06:37
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣυγκινημένος επέστρεψε στη Ν. Ιωνία ο Βολιώτης ψυχίατρος Δημ. Σούρας – Καθηλωτική...

Συγκινημένος επέστρεψε στη Ν. Ιωνία ο Βολιώτης ψυχίατρος Δημ. Σούρας – Καθηλωτική ομιλία για τη βία [εικόνες]

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» ευαισθητοποιημένη πάντα απέναντι στην κοινωνία και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Τα χίλια πρόσωπα της βίας.
Σχολική, ατομική οικογενειακή, κοινωνική βία» απασχόλησαν το πολυπληθές ακροατήριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Κεντρικός ομιλητής, ο διακεκριμένος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής κ. Δημήτριος Σούρας, ένας συντοπίτης μας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία και επιστρέφει με αυτή την ευκαιρία στην αγαπημένη γενέθλια γη του. Ο κ. Σούρας, συγκινημένος ξέσπασε σε δάκρυα, όταν αναφέρθηκε η ιστορία της οικογένειας του στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Ο καταξιωμένος ψυχίατρος – ψυχολόγος κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό, αναφερόμενος -μέσα από πραγματικές ιστορίες- σε όλες τις μορφές βίας και τους παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί να γίνει θύτης ή θύμα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σούρας, για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας που υπάρχουν πλέον στα σχολεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους όρους «σχολικό εκφοβισμό» και «bullying», αλλά τη λέξη «βία», η οποία γεννιέται -πρώτα από όλα- μέσα στο ίδιο το σπίτι, καθώς «πίσω από τη βίαιη συμπεριφορά ενός παιδιού κρύβεται πάντα ο γονιός», εκτός φυσικά αν υπάρχουν παθολογικά αίτια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η σύμβουλος Σχολικής Εκπαίδευσης κ. Αρετή Τζανετοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο