22.7 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 11:11
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣυλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από ΕΚΛ και Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από ΕΚΛ και Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν στην κεντρική πλατεία Λάρισας, αύριο, Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας “οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά. Όλα αυτά προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο της νέας πολεμικής κλιμάκωσης”.

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  •  Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από την πολεμική εμπλοκή στην Παλαιστίνη Ουκρανία και αλλού. Να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα “Ψαρά” που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford».
  • Να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικάνικες δυνάμεις από την 110 ΠΜ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο