21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 22:07
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣυμβολικό χαρακτήρα η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο 33ο Δημοτικό Σχολείο

Συμβολικό χαρακτήρα η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο 33ο Δημοτικό Σχολείο

Μια ευρεία σύσκεψη Σωματείων, Φορέων, Επιτροπών Πληγέντων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης για την οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων.

Με αφορμή την συμπλήρωση 50χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες, για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η σύσκεψη που είχε συμβολικό χαρακτήρα να γίνει στο 33ο Δημοτικό Σχολείο καθώς ήταν από εκείνα που είχαν πλημμυρίσει.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που πραγματοποίησε την σύσκεψη, κάλεσε ” τον λαό της περιοχής , τους νέους, τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και τους προέτρεψε να παλέψουν μαζί:
Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκ φράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.
Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας , με 100% αποζημιώσεις , άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, στα νοσοκομεία , ,για αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21 αιώνα.
Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο