25.2 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 11:30
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς την Τρίτη στο Βερολίνο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς την Τρίτη στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα γίνει δεκτός στην Καγκελαρία από τον Όλαφ Σολτς την Τρίτη το μεσημέρι. Αντικείμενο των συνομιλιών τους θα είναι διμερή και ευρωπαϊκά θέματα καθώς και ζητήματα της πολιτικής ασφάλειας, ανακοίνωσε στο Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστίνε Χόφμαν.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί ήδη από τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπου θα μιλήσει μαζί με τον πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Φρίντριχ Μερτς (CDU) σε εκδήλωση του πολιτικού Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ (KAS). Tη Δευτέρα το βράδυ θα πάρει μέρος σε δείπνο στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, στο οποίο έχει καλέσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ. Στο δείπνο, εκτός από το γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς θα λάβουν επίσης μέρος ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρό, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν και ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα. Την ευθύνη της σύνθεσης έχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου, ενώ ο Όλαφ Σολτς διαθέτει μόνον την Καγκελαρία για την πραγματοποίηση του δείπνου, διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστίνε Χόφμαν.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη αρχικά παρέμβασή του στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ της εφημερίδας «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» στο Βερολίνο και επιστρέφει την Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα.

Η πρόσκληση του Σαρλ Μισέλ

Η πρόσκληση του προέδρου του Συμβουλίου Μισέλ εντάσσεται στο πλαίσιο των ανεπίσημων διαβουλεύσεων που ξεκίνησε στην Γρανάδα και συνεχίζει με συναντήσεις σε μικρότερο κύκλο ηγετών της ΕΕ. Αντικείμενο είναι η «στρατηγική ατζέντα» της ΕΕ, που περιλαμβάνει τόσο θέματα διεύρυνσης όσο και δομικών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ. Ο καγκελάριος Σολτς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεύρυνση της ΕΕ με τις υπό ένταξη χώρες, αφού προηγηθούν μεταρρυθμίσεις, όπως η λήψη αποφάσεων πλειοψηφίας σε περισσότερους τομείς στην ΕΕ, σημείωσε η Χόφμαν.

Ανταπόκριση Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο