19.3 C
Almyros
10 Οκτωβρίου 2024 05:22
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣυρία: Ισραηλινή επίθεση στη βιομηχανική περιοχή Χασία της επαρχίας Χομς

Συρία: Ισραηλινή επίθεση στη βιομηχανική περιοχή Χασία της επαρχίας Χομς

Ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο στη βιομηχανική περιοχή Χασία της επαρχίας Χομς, σύμφωνα με την συριακή κρατική τηλεόραση.

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η επίθεση είχε στόχο ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές.

Επικαλούμενο τον υπεύθυνο της βιομηχανικής περιοχής, το SANA ανέφερε ότι η «αεροπορική επίθεση» δεν είχε στόχο μόνο ένα εργοστάσιο αλλά και οχήματα «φορτωμένα με ιατρικές προμήθειες και είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που οδήγησαν σε μεγάλη πυρκαγιά», την οποία οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην πόλη Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές στη χώρα, με στόχο κυρίως θέσεις του στρατού και μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές αρχές σπάνια σχολιάζουν μεμονωμένα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν στον αρχι-εχθρό Ιράν να επεκτείνει την παρουσία του εκεί.

Η επίθεση ήρθε αφού τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί την Τετάρτη σκότωσαν έναν αστυνομικό στη νότια Συρία κοντά στα προσαρτημένα στο Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Μια ημέρα νωρίτερα, ένα χτύπημα που αποδόθηκε στο Ισραήλ στη συνοικία Mazzeh της Δαμασκού σκότωσε επτά πολίτες, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ ένας παρατηρητής πολέμου δήλωσε ότι το χτύπημα είχε στόχο ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας συνήθως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Πηγές: AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο