26.7 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 13:28
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για τη διατήρηση των Νομικών Προσώπων σε...

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για τη διατήρηση των Νομικών Προσώπων σε Ωδείο, Πινακοθήκη και Λαογραφικό

Ομόφωνη ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να καταθέσει ο Δήμος, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, αίτημα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν ως ΝΠΔΔ και να μην υπαχθούν απευθείας σε Διευθύνσεις του Δήμου το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο, όπως επίσης προβλέπει ο ίδιος νόμος να συμβεί για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ με το νέο έτος.

“Είναι αδύνατο αυτά τα Νομικά Πρόσωπα να δουλέψουν υπαγόμενα σε υποστελεχωμένες διευθύνσεις του δήμου» τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας για το ανταποδοτικό τους έργο και το μεγάλο αποτύπωμα που αφήνουν οι φορείς αυτοί στην πόλη.

Στήριξη παρέχει και η Ευαγγελία Λιακούλη που παρέστη το Δ.Σ και ανέφερε πως “αυτός ο Νόμος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο “πανηγύρι” γαλάζιων ρουσφετιών, με το οποίο η ΝΔ. έδωσε την εξουσία στον εαυτό της να δίνει ή όχι το “φιλί της ζωής” σε όποιον Φορέα αυτή θα αποφασίζει να σώσει” και λέγοντας επίσης πως “συνυπογράφω και εγώ την αναγκαιότητα να σωθεί η Δημοτική Πινακοθήκη μας, το Δημοτικό Ωδείο μας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο μας”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο