Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣυζήτηση με θέμα «Δύναμη και βία στην εφηβεία» στον Βόλο

Συζήτηση με θέμα «Δύναμη και βία στην εφηβεία» στον Βόλο

Η έξαρση της βίας των ανηλίκων αποτελεί ένα ζήτημα, που απασχολεί έντονα την κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Το Εργαστήριο Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου αναμένεται διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Δύναμη και βία στην εφηβεία» με ομιλητή τον ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη. Η εκδήλωση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο ομιλιών κοινωνικής θεματολογίας και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.30 στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η διευθύντρια του εργαστηρίου ανάπτυξης και εκπαίδευσης ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελένη Ανδρέου «πολλές φορές τα πράγματα παρουσιάζονται τρομακτικά. Η τελευταία έρευνα, που έχουμε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2022 διαπιστώνει σε πολλές χώρες προβλήματα στους εφήβους, που δεν έχουν σχέση μόνο με την επιθετικότητα αλλά και με διαταραχές άγχους και καταθλιπτική συμπτωματολογία».

«Δεν είμαστε λοιπόν πάμε απ’ τον μέσο όρο ούτε συμβαίνει στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ανησυχητικά αυτά καθ’ αυτά», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ελ.Ανδρέου.

Από την πλευρά του, ο ψυχολόγος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας, Νίκος Σιδέρης επισήμανε πως δεν πρόκειται για αντίδραση σε κάποια συνθήκη. «Είναι σύμπτωμα, μορφοποιεί, εκδηλώνει πολύ βαθιές παθολογίες της κοινωνίας, των πνευμάτων, των ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο