24.1 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 13:31
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑTeach me how to Greek στο φεστιβάλ Πηνειού

Teach me how to Greek στο φεστιβάλ Πηνειού

To Teach me How to Greek είναι ένας χώρος που η φιλοσοφία του στηρίζεται στη δημιουργική μάθηση. Διδάσκονται τα ελληνικά ως ξένη και δεύτερη γλώσσα είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, με δράσεις που αφορούν τη γλώσσα.

21/6/23: Φαντάσου μια ιστορία. Πρόσφερέ την σε εμένα και θα σου χαρίσω τη δική μου. Δώσε μου ένα ποίημα, ένα παραμύθι από αυτά που δεν τολμάς να πεις και από αυτά που θα ήθελες να πεις. Θα είμαστε γεμάτοι λέξεις, λέξεις που ο καθένας μας, η καθεμιά αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Θα σου δοθούν απλές λέξεις και μέσα από αυτές θα χτίσεις ιστορίες και ποιήματα (για παιδιά 7+).

22/6/23: Η ομορφιά που γεννιόταν και πέθαινε του Αργύρη Χιόνη (Ένα παραμύθι, που αφορά τη φύση, τον κύκλο της ζωής). Στηριζόμαστε στο παραμύθι και μέσα από ασκήσεις γραφής, δημιουργούμε μια ιστορία με τον δικό μας κύκλο ζωής. Αποτυπώνουμε ζωγραφίζοντας αυτό τον κύκλο όπως φανταζόμαστε πως μπορεί να αποτυπωθεί (για παιδιά από 12+ και ενήλικες).
23/6/23: Το πρώτο σκαλί του Καβάφη: Ένα εργαστήρι εκφραστικής γραφής για ενήλικες. Ένα εργαστήρι μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας συνταξιδεύοντας και συνομιλώντας με τον ίδιο τον ποιητή. Μέσα από ασκήσεις γραφής και αυτογνωσίας θα μάθουμε τη γραφή ως στήριγμα και πως ένα ποίημα μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές απλά συνομιλώντας μαζί του (για ενήλικες).

24/6/23: Εργαστήρι ημερολογιακής γραφής: Μπορείτε να αποτυπώσετε την κάθε μέρα σαν μια ιστορία ιδιαίτερη και μοναδική, σαν να είστε ένα ήρωας μυθιστορήματος, Μέσα από ασκήσεις γραφής θα αποτυπώσουμε τις πιο σημαντικές μας μέρες (για παιδιά από 12+ και ενήλικες).

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο