25.8 C
Almyros
14 Οκτωβρίου 2024 16:21
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝTesla: Ολοκλήρωσε την παραγωγή 3 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Σανγκάη

Tesla: Ολοκλήρωσε την παραγωγή 3 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Σανγκάη

Η παραγωγή 3 εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων οχημάτων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή από τη γραμμή παραγωγής της μεγαβιομηχανικής εργοστασιακής μονάδας της Tesla στη Σανγκάη, πετυχαίνοντας ένα νέο ορόσημο, με δεδομένη τη δέσμευση της αμερικανικής εταιρίας στην ανάπτυξη του νέου ενεργειακού τομέα της Κίνας.

Το όχημα που σηματοδότησε την ολοκλήρωση της παραγωγής 3 εκατομμυρίων οχημάτων από την εταιρεία στη Σανγκάη, ήταν ένα Model Y, που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:00 (τοπική ώρα), ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία.

Η εντυπωσιακή… ρομποφιέστα του Μασκ και οι ανησυχίες των επενδυτών

Η μέγαβιομηχανική μονάδα της Tesla στη Σανγκάη, είναι η πρώτη βιομηχανική μονάδα τέτοιου μεγέθους που διαθέτει η αμερικανική εταιρία εκτός των ΗΠΑ.

Η κατασκευή του εργοστασίου άρχισε το 2019, ενώ το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Η μέγαβιομηχανική μονάδα της Tesla ολοκλήρωσε την παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων σε περίοδο 30 και πλέον μηνών, ενώ απαιτήθηκαν περίπου 13 μήνες για την επίτευξη του στόχου παραγωγής από τα 2 εκατομμύρια στα 3 εκατομμύρια οχήματα.

Στα τρία τρίμηνα του 2024 η βιομηχανική μονάδα της Σανγκάης παρέδωσε 675.000 οχήματα αντιστοιχώντας περίπου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των παραδόσεων της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο στο ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tesla.

Το 1/3 των οχημάτων που παρήχθησαν από την ίδια μεγαβιομηχανική μονάδα πωλήθηκαν σε αγορές εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, αλλά και χωρών από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ανακοίνωσε η Tesla.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο