18.1 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 00:29
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΘ. Παπαλιάγκας: «Να παραταθεί η αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία»

Θ. Παπαλιάγκας: «Να παραταθεί η αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία»

 Στις 10 Νοεμβρίου 2023 τελειώνει η προστασία από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις ακινήτων, χρημάτων, πλειστηριασμούς) προς τους πολίτες της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Λάρισας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Θωμά Παπαλιάγκα, η αναστολή θεσμοθετήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από 6/9 έως 10/11/23.

 Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαλιάγκα, για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί και δημοσιευθεί εκατοντάδες πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία, ενώ ταυτόχρονα ακόμη μεγάλες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένες, άλλες είναι τελείως ακατάλληλες για καλλιέργεια, οι παραγωγές έχουν καταστραφεί και ούτε έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις στους πληγέντες.

 «Δεν χρειάζεται να πούμε  – σημείωσε ο ίδιος – ότι η οικονομία της Θεσσαλίας είναι σε καθίζηση και ότι οι επαγγελματίες και οι οικογένειες στενάζουν από τα οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότεροι οφειλέτες είναι σε πολύ χειρότερη οικονομική θέση απ’ ό,τι πριν την καταιγίδα. 

  Είναι τελείως αναγκαίο να παραταθεί μέχρι τουλάχιστον τις 31-7-2024 η περίοδος της αναστολής κάθε μορφής εκτέλεσης, ώστε να προλάβει η οικονομία της Θεσσαλίας να επουλώσει κάποιες από τις πληγές της, αφού καταβληθούν οι αποζημιώσεις, γίνουν κάποια πρώτα έργα και αποκατασταθούν όσες καλλιέργειες είναι δυνατόν».

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν αρχίσει διάφοροι επίδοξοι υπερθεματιστές να τηλεφωνούν (ακόμη και) στους ιδιοκτήτες-οφειλέτες για να τους ρωτήσουν αν τα ακίνητά τους είναι καλά ώστε να τα “χτυπήσουν” στον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες (!)… Οι δε οφειλέτες με τόσες ζημίες στις περιουσίες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καταβολή οποιασδήποτε δόσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό να παραταθεί η ισχύς της αναστολής, κατ’ αντιστοιχία με την αναστολή πλειστηριασμών και αναγκαστικών εκτελέσεων του «Ιανού», το 2020, που διήρκησε έναν (1) χρόνο.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο