17.6 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 00:34
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘ. Ρουσόπουλος στο Πρώτο: Λίγο παραπάνω από double score το αποτέλεσμα των...

Θ. Ρουσόπουλος στο Πρώτο: Λίγο παραπάνω από double score το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών (audio)

Λίγο παραπάνω από double score είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου για το κόμμα της ΝΔ, σημείωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρώην υπουργός και βουλευτής, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

Εκτός από το 40-20, εξήγησε, είναι ένα ρεκόρ ακόμα ότι λίγα κόμματα έχουν εκλεγεί για δεύτερη θητεία κυβερνητική και επιπλέον, είναι η μοναδική φορά στα 50 χρόνια που ένα κόμμα που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια ήδη, εκλέγεται για δεύτερη θητεία με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πήρε όταν πρωτοεξελέγη.

«Αυτό είναι πραγματικά ένα ρεκόρ. Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε, είναι να έχουμε την ισχυρή αυτοδυναμία που μας έδινε το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές η κάλπη είναι άδεια, για να μπορούμε με αυτή την ισχυρή αυτοδυναμία, να έχουμε μια κυβέρνηση τετραετίας χωρίς άλλες περιπέτειες και με μια κυβέρνηση που την έχει εμπιστευτεί ήδη ο κόσμος, διότι αυτό που είπε το κάνει. Είναι ένα σημαντικό βήμα και αυτό, στην πολιτική ζωή του τόπου, κάτι που έχω πει να το κάνω πράξη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στους ρυθμούς τους οποίους έχουμε και της ανάπτυξης και της αυξήσεως των μισθών και της χαμηλότερης φορολόγησης και της δυναμικής της οικονομίας σε ένα διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε να νιώθουμε και εκεί ισότιμοι με τις μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μην φανεί μικρομεγαλισμός. Έχουμε ήδη ρεκόρ στην οικονομία σε σχέση με τις άλλες χώρες σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας και ενεργειακής κρίσης που είναι ζηλευτά από πολλούς. Θυμίζω ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μόλις ανέλαβε πριν από ενάμιση χρόνο είπε ότι θέλω στο πρόγραμμα της οικονομίας να ακολουθήσω τη στρατηγική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν είχαμε ξανακούσει ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος τις επόμενες ημέρες και τον συμβολισμό της, ο κ. Ρουσόπουλος, επισήμανε «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει, τουλάχιστον δύο φορές τον έχω ακούσει εγώ να το λέει, ότι όπως και εκείνος είχε πάει με τον πατέρα του, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, έτσι επέλεξε μια χρονική στιγμή να πάει με τον γιο του. Εάν κάποιοι μπορούν να του δώσουν και πολιτική χροιά δεν έχω καμία αντίρρηση να του δώσουν. Αλλά εγώ πιστεύω ότι ο βασικός λόγος είναι αυτός τον οποίο ο ίδιος είπε». Επιπλέον, σημείωσε «θα ήθελα να έχουμε την σχέση με το Άγιο Όρος όλοι οι πολιτικοί και οι πολίτες που ενδιαφέρονται και πιστεύουν, η οποία να μην συνδυάζεται με εκλογές ή με εκλογικά αποτελέσματα».

Όσο αφορά στη λήξη της ασφαλιστικής ικανότητας από χθες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που είχαν αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι δεν είναι ανασφάλιστοι και πως αυτό που λέγεται είναι μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πει ότι δήθεν αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός συστήματος περίθαλψης υγείας, ενώ στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται εκτός συστήματος υγείας.

«Δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο Υγεία, δεν μπορούν να πάνε στο Ιατρικό Κέντρο, δεν μπορούν να πάνε στο Μετροπόλιταν, δεν μπορούν να πάνε δηλαδή σε ιδιωτικά νοσοκομεία, άνθρωποι οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα ασφάλιστρά τους, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι περίπου 60 ευρώ το μήνα, για ένα χρόνο 722 ευρώ το ανώτατο ή 610 το κατώτατο. Αν κάποιος δηλαδή, δεν πλήρωσε καθόλου ασφάλιστρα, αυτά τα 60 ή τα 50 ευρώ τον μήνα, δεν έχει τις δυνατότητες να πάει στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Μπορεί όμως ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί να πάει σε ένα οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο. Και δόξα τω Θεώ έχουμε πάρα πολλά δημόσια νοσοκομεία. Άρα λοιπόν, κάποιος ο οποίος δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στις οποίες εμείς έχουμε ήδη κάνει πολλές μειώσεις και θα κάνουμε και μείωση μιας περαιτέρω μονάδας την επόμενη τετραετία, όπως έχουμε πει, έχουμε μειώσει 4,4% τις ασφαλιστικές εισφορές, που σημαίνει σε περίπου 500 εκατομμύρια το χρόνο αυτό, γύρω στα 2 δισεκατομμύρια, άρα έχουμε ελαφρύνει αρκετά το περιβάλλον, έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς που χρωστούν να πληρώσουν με πολλές δόσεις, αν κάποιοι λοιπόν υπάρχουν οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει αυτά τα 50-60 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο, δεν αποκλείονται ούτε από τη φαρμακευτική περίθαλψη ούτε από τη νοσοκομειακή περίθαλψη» εξήγησε αναλυτικά ο κ. Ρουσόπουλος.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο