25.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 21:31
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑthemountolympus.com: Το νέο portal της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το βουνό των Θεών (βίντεο)

themountolympus.com: Το νέο portal της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το βουνό των Θεών (βίντεο)

Το νέο τουριστικό portal  themountolympus.com  που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της ΑΕΝΟΛ  σε συνεργασία με τους Δήμους  Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς παρουσιάστηκε σήμερα  σε Συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Πρόκειται για μια οργανωμένη,  συλλογική προσπάθεια για την ενιαία προβολή του Ολύμπου αλλά και των παραολύμπιων περιοχών, μια  ολοκληρωμένη τουριστική και πολιτιστική  διαδικτυακή, δίγλωσση  πύλη  με εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο,  εικονικές περιηγήσεις, διαδρομές και πληροφοριακό υλικό που συνεχώς  εμπλουτίζεται και ανανεώνεται.

Παράλληλα προβάλλονται  τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής.

Επισκεφτείτε το portal ΕΔΩ: https://themountolympus.com/

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, “το Portal είναι  το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς που χρηματοδοτήσαμε  ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος, πριν επισκεφτεί τον Όλυμπο, να μπορέσει να τον γνωρίσει μέσα από το   πόρταλ  και μέσα από  τα μάτια των ειδικών” Για αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει δράσεις και ενέργειες για την προβολή του μυθικού βουνού. για την προβολή του Ολύμπου που καλύπτουν τις επιθυμίες των επισκεπτών, επισήμανε.

“Το νέο portal themountolympus.com ήταν ένα στοίχημα για μας, για το  πώς να μπορέσουμε το βουνό που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Ελασσόνας να το αναδείξουμε περαιτέρω και μάλιστα όχι μονόπλευρα, αλλά στο σύνολό του” τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.

Ο Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς μίλησε “για μια  ολοκληρωμένη δουλειά, που με επίκεντρο  το βουνό του Ολύμπου, ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως, προσπαθεί να αναδείξει τις ομορφιές ενός μεγάλου τμήματος της Θεσσαλίας”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μανώλης, Δήμαρχος Τεμπών σημείωσε πως Ο Δήμος με την πανέμορφη Κοιλάδα των Τεμπών “στηρίζει την  τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με την βοήθεια της Περιφέρειας και  του πρωτοπόρου σε θέματα τουριστικής προβολής Περιφερειάρχη.

Ο Λευτέρης Φουρκιώτης, Πρόεδρος ΑΕΝΟΛ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη στην ΑΕΝΟΛ και πρόσθεσε “Ήρθαμε σε επαφή με τους Δήμους με σκοπό να  δημιουργήσουμε το  νέο portal. Είναι μια συνολική δουλειά για το Όλυμπο,  με πολύ ωραίες φωτογραφίες και διαδρομές,  που αναδεικνύει συνολικά το βουνό. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλα βήματα που έχουν ως στόχευση την προβολή του Ολύμπου. Θεωρώ επίσης ότι και οι άλλοι δήμαρχοι του νομού Λάρισας θα κατανοήσουν ότι  το portal  και  ο Όλυμπος  αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης  και των δικών τους περιοχών.

Γιάννης Ζαρζώνης, φωτογράφος:

Ο φωτογράφος, Γιάννης Ζαρζώνης, που κατάγεται από την Ελασσόνα και γνωρίζει πολύ καλά τον Όλυμπο προσέφερε τις περισσότερες  φωτογραφίες του στο portal. ” Είναι μια  δύσκολη, μεγάλη προσπάθεια που υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους και την ΑΕΝΟΛ. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ο Όλυμπος όσο το δυνατόν  πιο  δίκαια  και αντικειμενικά, με  όλα  τα μνημεία ,  τις διαδρομές και τη  γαστρονομία της περιοχής. Σταδιακά,  προσθέτουμε καινούργιο υλικό, είναι μια δουλειά που συνεχώς ανανεώνεται. Το σημαντικό είναι ότι πλέον ο θεσσαλικός Όλυμπος προβάλλεται ολοκληρωμένα και  πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο