22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 19:21
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΘεσσαλονίκη: Με μεγάλες πληρότητες φεύγουν τα πλοία για Σποράδες – Οι τιμές

Θεσσαλονίκη: Με μεγάλες πληρότητες φεύγουν τα πλοία για Σποράδες – Οι τιμές

Με μεγάλες και αυξανόμενες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία από Θεσσαλονίκη για τα νησιά των Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο), ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, που φέτος ξεκίνησε αργά, μόλις στις 5 Ιουλίου, ενώ χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε και το πρώτο για φέτος δρομολόγιο προς Λήμνο και Μυτιλήνη.

Όπως είπε μιλώντας στο «ΤyposThes» ο ναυτιλιακός πράκτορας, Χάρης Καραχαρίσης, η κίνηση πάει πολύ καλά και είναι αυξανόμενη. Οι πληρότητες σε ότι αφορά των αριθμών των επιβατών κινούνται στο 70% ενώ στο γκαράζ του πλοίου, δηλαδή στα οχήματα είναι στο 80% περίπου σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από τις προκρατήσεις.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες ημέρες τα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν από το επιβατηγό οχηματαγωγό Naxosjet, πλέον και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βόρειων Σποράδων εκτελεί το χωρητικότητας 880 ατόμων και 140 Ι.Χ. επιβατηγό-οχηματαγωγό SpeedRunner 2.

Τα δρομολόγια 

Τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Πέμπτης και Κυριακής. Το πλοίο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 7 το πρωί και Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο στις 9.15 (κατ’ εξαίρεση το πρώτο δρομολόγιο είχε αναχώρηση στις 9.15). Το ταξίδι διαρκεί τρεισήμισι ώρες για τη Σκιάθο, τρεις ώρες και 45 λεπτά για τη Σκόπελο και τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά για την Αλόννησο. Τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από το λιμάνι της Αλόννησου στις 17:00 κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, στις 16:30 τις Κυριακές και στις 14:15 τις Τρίτες και τις Τετάρτες.

Κάθε Πέμπτη το ίδιο πλοίο συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη και με Λήμνο και Μυτιλήνη.

Χθες, το πρώτο δρομολόγιο έφυγε με πληρότητα περίπου 50% σε επιβάτες, ενώ το γκαράζ κοντά στο 90%. Από αυτό το ποσοστό που αφορούσε τα οχήματα, το 70% είχε προορισμό το νησί της Λήμνου, σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση.

Οι τιμές

Σημειώνεται ότι οι τιμές για Σποράδες παραμένουν ίδιες εδώ και τρία χρόνια.  Σύμφωνα με τις τιμές που αναγράφονται στο σάιτ της Seajets, για Σκιάθο το απλό εισιτήριο κοστίζει 56, 60 ευρώ, για τη Σκόπελο, 57,60 ευρώ  και για Αλόννησο επίσης 57,60 ευρώ.

Για Λήμνο, το απλό εισιτήριο κοστίζει 52.70 και για Μυτιλήνη 77.70 ευρώ.  

πηγή: typosthes

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο