20.4 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 21:33
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΘρίαμβος για την Τουρκία | Δεν έχει “αντίδοτο” η Πολωνία

Θρίαμβος για την Τουρκία | Δεν έχει “αντίδοτο” η Πολωνία

 

Η ομάδα Μοντέλα προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2024 επικρατώντας με 4-0 της μαχητικής, αλλά όχι αποτελεσματικής Λετονίας, με την Πολωνία να μην μπορεί να ορθοποδήσει μετά την νέα απώλεια βαθμών από την Μολδαβία καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για την πρόκριση στην Γερμανία. Οι παίκτες του Ιορντανέσκου δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ανδόρα παίρνοντας την νίκη με 4-0, ενώ η Ουαλία επιβλήθηκε με 2-1 επί της Κροατίας. 

 

Τουρκία-Λετονία 4-0

Στο στάδιο Μπελεντιγιέ της Κόνια, η Τουρκία κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2024 καθώς είχε φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας από τις αντιπάλους της. Στην αναμέτρηση, οι Τούρκοι κυνήγησαν όλες τις τελικές που θα μπορούσαν να έχουν βάση της εικόνας τους στο γήπεδο. Το γκολ που πέτυχε στο 22ο λεπτό με τον Αγκούν ακυρώθηκε μετά από την υπόδειξη του VAR με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη ο πιο δραστήριος παίκτης της αναμέτρησης, σκόραρε με τον Αγκούν μετά από πάσα του Οζκατσάρ να κλείνει εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Το δεύτερο τέρμα της Τουρκίας ο Τοσούν κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα του και τον Ακτούρκογλου να κάνει το 3-0 στο 89ο λεπτό. Το τελικό 4-0 το πέτυχε πάλι η ο Τοσούν, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

 

Ρουμανία-Ανδόρα 4-0

Η Ρουμανία επέστρεψε στις νίκες μετά από την ισοπαλία με την Λευκορωσία η οποία έχει προκαλέσει πολλές βαθμολογικές απώλειες των φαβορί του ομίλου. Η “Νασιονάλα Αρένα” ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τους παίκτες τους διεθνείς της Ανδόρας, διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ιορντανέσκου έπαιξε τα πάντα για την νίκη με τους παίκτες του να τελειώνουν την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα από το 23ο έως το 44ο οι Ρουμάνοι πέτυχαν τρία γκολ με τους Στάνκου, Χάγκι και Μάριν να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ένα πολύ δύσκολα ανατρέψιμο αποτέλεσμα. Στην επανάληψη πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Κομάν διαμορφώνοντας το 4-0 και την Ανδόρα, να μην ανεβαίνει μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει. Η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την επόμενη αγωνιστική για να κάνει ένα ακόμα βήμα πρόκρισης για το Euro.

 

Πολωνία-Μολδαβία 1-1

Με την απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος, η Πολωνία δεν φαίνεται να μπορεί να ορθοποδήσει. Συγκεκριμένα η αναμέτρηση στην Βαρσοβία ήταν άκρως σημαντική για τους Πολωνούς, καθώς δεν τους ενδιέφερε κανένα άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Η Μολδαβία θέλοντας να πλησιάσει στην βαθμολογία τους πρώτους έπαιξε αρκετά κλειστά, χτυπώντας της ομάδα του Προμπιέζ στην αντεπίθεση. Ο Νικολέσκου στο 26ο λεπτό, έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του πετυχαίνοντας ένα αρκετά σημαντικό γκολ για την πρόκριση της ομάδας του. Το σύνολο του Κλετσένκο έβαλε αρκετές κόντρες στους Πολωνούς, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση του διαιτητή να μοιράσει αρκετές κίτρινες κάρτες. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, οι Πολωνοί έψαξαν την ισοφάριση και την πέτυχαν αρκετά γρήγορα με έναν γνωστό στους φίλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι ισοφάρισε και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του, χωρίς να μπορέσει να πετύχει την ανατροπή που θα της έδινε ελπίδες πρόκρισης.

 

Ουαλία – Κροατία 2-1

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, καθώς οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα “πατήματά” τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 24ο λεπτό για την Ουαλία με τον Γουίλσον να εκτελεί άψογα το φάουλ έξω από την περιοχή και τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, η Κροατία προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και έτσι ολοκληρώθηκε στο απόλυτο “μηδέν” για τις δυο ομάδες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Ουαλούς, οι οποίοι μόλις στο 47ο λεπτό βρήκαν δίχτυα με τον Γουίλσον, για το 1-0. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, Βρετανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον παίκτη της Φούλαμ. Η Κροατία προσπάθησε να απειλήσει και να μειώσει και τα κατάφερε στο 75ο λεπτό με τον Πάσαλιτς να πηδάει ψηλότερα από όλους και να νικάει τον Γουάρντ. Στα τελευταία λεπτά, η “Χρβάτσκα” έψαξε την ισοφάριση, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και οι “δράκοι” έτσι την “έπιασαν” και την προσπέρασαν στο βαθμολογικό πίνακα στη δεύτερη θέση του ομίλου τους.

Δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες των ομίλων, ΕΔΩ.//ΓΡ.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο