23.8 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 19:28
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑTις προτεραιότητές του «για ένα αποτελεσματικότερο Επιμελητήριο» παρουσίασε ο Κ. Γουργιώτης

Tις προτεραιότητές του «για ένα αποτελεσματικότερο Επιμελητήριο» παρουσίασε ο Κ. Γουργιώτης

Τους πρώτους 41 υποψήφιους του συνδυασμού του αλλά και τα πέντε βήματα – προτεραιότητες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου Επιμελητηρίου, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος των πολλών, παρουσίασε σήμερα, μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Divani, o υποψήφιος για την προεδρία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Κ. Γουργιώτης.

Οι “ρηξικέλευθες”, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις τους αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία της ταυτότητας (brand name) του νομού «Larissa», τη μετατροπή του Επιμελητηρίου σε κοιτίδα εκπαίδευσης τεχνικών επαγγελμάτων, την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, την άμεση υλοποίηση του προγράμματος των «50 χιλιομέτρων» που εξήγγειλε η προηγούμενη διοίκηση, τη δημιουργία συνεδριακού – επιχειρηματικού κέντρου στη Λάρισα, αλλά και την σύσταση μίας ιδιότυπης «επιχειρηματικής γερουσίας» που θα λειτουργεί ως «μέντορας» για τους νέους επιχειρηματίες.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα, τόνισε πως η απόφασή του αυτή «απαντά στην ανάγκη που εκφράζεται από μια μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, που επιθυμεί ρηξικέλευθες αλλαγές μέσα από θεσμικές, ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες. Η μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο, η εμπειρία μου, αλλά και το αποτέλεσμα της πολυετούς επιχειρηματικής διαδρομής μου, αποτελούν τα εχέγγυα για ένα αποτελεσματικότερο Επιμελητήριο προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος μίας κάστας που πίνει στην υγεία των λίγων». Πρόσθεσε, ακόμα, πως ” το Επιμελητήριο θα πρέπει να διοικείται με τους ίδιους όρους που διοικούνται και οι επιχειρήσεις, με βάση το τετράπτυχο «καθαρές κουβέντες, καθαρά χέρια, γνωστική επάρκεια και διάθεση για προσωπικές επαναστάσεις».

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κ. Γουργιώγης στον κώδικα ηθικής του, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «δεν μπαίνω στη δημόσια σφαίρα, όντας τυχερός κληρονόμος κάποιας πλούσιας πολιτικής καριέρας, ούτε πιστεύω πως μπορώ να αλλάξω τον κόσμο με τις δικές μου δέκα εντολές ως ένας σύγχρονος Μωυσής. Θα ήταν εξάλλου πολύ εγωιστικό κάτι τέτοιο για την ιδιοσυγκρασία μου. Δεν θα μπω καν στον κόπο να μιλήσω για τα ιδιοτελή κίνητρα που αποτελούν το εφαλτήριο για πολλούς γύρω μας. Η επαγγελματική και επιχειρηματική διαδρομή μου εξάλλου, δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες σκέψεις». Λίγο πριν, είχε αναφέρει με σκωπτικό τρόπο το παράδειγμα αρκετών που, όπως είπε, «βλέπουν την πολιτική ως όχημα αναρρίχησης, ως εργαλείο προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης και επιβίωσης. Γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν ή γιατί έχουν μάθει στη ζωή τους να ακολουθούν τον εύκολο, τον ανέξοδο δρόμο».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο