25.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 21:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΤο ποδηλατικό θαύμα του Βολιώτη πυροσβέστη Κ. Αλεπάκη – Διέσχισε την Ευρώπη...

Το ποδηλατικό θαύμα του Βολιώτη πυροσβέστη Κ. Αλεπάκη – Διέσχισε την Ευρώπη με ένα ποδήλατο

Μία αξιόλογη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσα στο καλοκαίρι, στο χώρο της ποδηλασίας, μας κέντρισε το ενδιαφέρον και την προσοχή.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης, Κωνσταντίνος Αλεπάκης, συμμετείχε στον  45th South West Βicycle Αdventure από τις 20 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου και  κατάφερε  να τερματίσει. Διέσχισε την Ευρώπη ξεκινώντας από την Κρακοβία της Πολωνίας, με πόλη τερματισμού την Ταρίφα της Ισπανίας και ενδιάμεσους σταθμούς (control): Estergom, Ptuj, Mantua, Nice, Mont Ventoux, cirque De Navacelles, Col f Tourmalet, mallos De Riglos, Terra De Gigantes park our in La Mancha και Pico del Veleta.   Το εγχείρημα αφορούσε μία απόσταση  4.400 χλμ, υψομετρικής διαφορας 65.000 μ., 8 χώρες, υπό διαρκώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονταν από βροχές και κρύο έως καύσωνα. Η διαδρομή περιελάμβανε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, αλλά και χωματόδρομους.Μερικά από τα πιο αξιόλογα ορεινά περάσματα αποτελούσαν μέρος της διαδρομής: Sella Nevea, Col de Tende, Col de Braus, Col d’Aspin, Col du Tourmalet, Col du Soulor, Col d’Aubisque, Frontera del Portalet.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τοπία  καθ΄ όλη τη διαδρομή ήταν μαγευτικά και εντυπωσιακά. Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, με διαδρομή συγκεκριμένη, η οποία παρακολουθούταν από τους υπευθύνους με GPS Tracker.  Η συμμετοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα αποτελούσε μια προσπάθεια εντελώς αυτόνομη, χωρίς να υπάρχει βοήθεια από κανέναν εξωτερικό παράγοντα. Ο ίδιος ο ποδηλάτης αξιολογώντας την προσπάθεια του δήλωσε τα παρακάτω: “Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, για το οποίο προετοιμαζόμουν μήνες, καθώς ο αγώνας απαιτούσε εκτός από πολύ καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλη οργάνωση. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, την οποία, παρόλες τις δυσκολίες ευχαριστήθηκα πολύ και δεν μετάνιωσα στιγμή. Κατάφερα να τερματίσω εντός χρόνου και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα, ειδικά κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες, που πολλές φορές έκαναν τον τερματισμό να φαντάζει αμφίβολος. Στο τέλος πάντα μένει η χαρά της συμμετοχής, αλλά και του τερματισμού. Ραντεβού στο επόμενο!”

Ο Κ. Αλεπάκης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου, τους συναδέλφους του και τον πρόεδρο της Ένωσης για τη στήριξη και τη βοήθεια που του παρείχαν.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο