23.1 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 23:25
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο Βιετνάμ θα απαιτήσει από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να...

Το Βιετνάμ θα απαιτήσει από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επαληθεύσουν τις ταυτότητές τους

Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ζητήσει από όλους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το YouTube και το TikTok να επαληθεύουν την ταυτότητά τους, επικαλούμενο την ανάγκη καταπολέμησης των διαδικτυακών απάτης.

Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διαδικτυακής απάτης στην Ασία, με τις οικονομικές, τις απάτες ταυτότητας και τις ρομαντικές απάτες να είναι ιδιαίτερα συχνές, σύμφωνα με την Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Απάτης.

Όμως οι περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται επίσης από το κομμουνιστικό κράτος για να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και οι επικριτές της κυβέρνησης με διαδικτυακό κοινό μπαίνουν τακτικά στο στόχαστρο.

«Οι μη αναγνωρισμένοι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων θα αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο Νγκουέν Θανχ Λαμ, αναπληρωτής υπουργός πληροφοριών και επικοινωνιών, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένα νέο κυβερνητικό διάταγμα σχετικά με τις διαδικτυακές πληροφορίες που έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί αργότερα φέτος θα καταστήσει το μέτρο υποχρεωτικό, δήλωσε ο Λαμ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στον ιστότοπο του υπουργείου.

Ο Λαμ πρόσθεσε ότι υπήρχαν φορές που οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που παραβίαζαν τον νόμο επειδή χρησιμοποιούσαν διασυνοριακές πλατφόρμες.

Το μέτρο αυτό, είπε, «θα αποτρέψει τη χρήση αυτών των τεχνολογιών για τη δημιουργία ομάδων απάτης που δεν μπορούν να εντοπιστούν».

Δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές ποινές για την παραβίαση αυτού του νόμου.

Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μήνα αφότου οι αρχές δήλωσαν ότι θα ερευνήσουν το TikTok για το φερόμενο «τοξικό περιεχόμενο» που φιλοξενείται στην εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο που ανήκει στην Κίνα.

Το Βιετνάμ ζήτησε επίσης από τις ξένες εταιρείες τεχνολογίας να ιδρύσουν γραφεία αντιπροσώπευσης στο Βιετνάμ και να αποθηκεύουν δεδομένα στη χώρα.

Η απαίτηση αποτελεί μέρος ενός σαρωτικού νόμου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θεσπίστηκε το 2018 και υποχρεώνει το Facebook και τη Google να καταργούν τις αναρτήσεις που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια εντός 24 ωρών.

Το Facebook, το TikTok και το YouTube δεν ζητούν από τους χρήστες στο Βιετνάμ να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Νωρίτερα φέτος, οι αρχές διέταξαν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους και στη συνέχεια μπλόκαραν περίπου 1,2 εκατομμύρια κάρτες SIM.

Πηγή:

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο