20.6 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Νετανιάχου: Παρεμποδίζουν τις...

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Νετανιάχου: Παρεμποδίζουν τις προσπάθειες διαμεσολάβησης

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου σε διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Ανταπόκριση – Λίβανος Ουαλίντ Ελίας

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majid Al-Ansari, δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ»: «Καταγγέλλουμε έντονα τις δηλώσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ. Εάν οι δηλώσεις αποδειχθούν αληθινές, είναι ανεύθυνες και εμποδίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για να σωθούν αθώες ζωές, αλλά είναι “Δεν είναι περίεργο”.

Και πρόσθεσε: «Επί μήνες και μετά από επιτυχημένη μεσολάβηση πέρυσι που οδήγησε στην απελευθέρωση περισσότερων από εκατό ομήρων, το Κατάρ έχει ξεκινήσει έναν συνεχή διάλογο με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου την  ισραηλινά πλευρά , σε μια προσπάθεια να θέσει ένα πλαίσιο για νέα συμφωνία ομηρίας και διασφάλιση της εισόδου της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Al-Ansari συνέχισε: «Εάν οι δηλώσεις που κυκλοφορούν αποδειχθούν αληθείς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παρεμποδίσει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, για στενούς πολιτικούς λόγους αντί να δώσει προτεραιότητα στη διάσωση ζωών, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών ομήρων».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ τόνισε ότι «αντί να ασχολούμαστε με τη στρατηγική σχέση του Κατάρ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζουμε ότι ο Νετανιάχου θα ασχοληθεί με την προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων».

Το «Russia Today» επικαλέστηκε το εβραϊκό Channel 12 να αναφέρει μια ηχητική ηχογράφηση του Νετανιάχου που διέρρευσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις οικογένειες των κρατουμένων, λέγοντας: «Ο μεσολαβητικός ρόλος του Κατάρ στη συμφωνία ανταλλαγής με το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) αντιπροσωπεύει πιο προβληματικό από το Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με το εβραϊκό κανάλι «iNews 24», ο Νετανιάχου εξέφρασε την ακραία οργή του για τους Αμερικανούς, μετά την ανανέωση του συμβολαίου τους σχετικά με τη στρατιωτική βάση που έχουν στο Κατάρ, πιστεύοντας ότι αυτό «θα μπορούσε να παραμείνει ένα μέσο πίεσης για την επιστροφή των απαχθέντων. , γιατί το Κατάρ έχει την ικανότητα να τους πιέσει.”

Ο Νετανιάχου έδειξε ότι δεν ευχαρίστησε δημόσια το Κατάρ επειδή δεν άσκησε μεγαλύτερη πίεση στο κίνημα της Χαμάς, το οποίο πιστεύεται ότι χρηματοδοτεί η Ντόχα.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο