26.4 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 17:29
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣ«Τρύπα» 4,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού από ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

«Τρύπα» 4,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού από ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Πτελεός, Σούρπη και Ανάβρα είχαν ξεχάσει πως το νερό πληρώνεται…

 

Η δημοτική αρχή Χατζηκυριάκου άφησε χρέος 4,5 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού, όπως καταγγέλλει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει και να μην φτάνει.

Το χρέος αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, εκ των οποίων έχουν βεβαιωθεί έως τέλος Μάϊου τα 3,5 εκατ. ευρώ και απομένει ο λογαριασμός… από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2023 που εκτιμάται ότι θα είναι επιπλέον 1 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηλίας Δαλακούρας σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη αναμένεται τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε επίσημη παρουσίαση των στοιχείων αναφορικά με την «τρύπα» στη ΔΕΥΑ, καθώς, εκτός από το υπέρογκο ποσό των οφειλών στη ΔΕΗ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν επίσης απλήρωτες σημαντικές υποχρεώσεις σε προμηθευτές, αλλά και ανείσπρακτα έσοδα από λογαριασμούς κατανάλωσης νερού σε διάφορες περιοχές.

Μάλιστα σε περιοχές όπως ο Πτελεός, η Σούρπη και η Ανάβρα, οι λογαριασμοί ύδρευσης παρέμεναν ανεξόφλητοι μήνες ολόκληρους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλές στα ταμεία της ΔΕΥΑ, δίχως όμως οι καταναλωτές να έχουν καμία συνέπεια, ως προς τη μη τήρηση της υποχρέωσής τους να πληρώνουν για τις καταναλώσεις που έκαναν.

«Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τα οποία αναζητούμε λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς παραλάβαμε ένα χάος. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά συγκριτικά με ό,τι περιμέναμε», σχολίασε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δαλακούρας, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

 

Ηλίας Δαλακούρας: Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τα οποία αναζητούμε λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

 

Οι συγκεκριμένες οφειλές είναι σαφές ότι προκαλούν δυσλειτουργίες στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να επιστρέψει σε μία εύρυθμη λειτουργία η επιχείρηση, πρόσφατα εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 14.480.000 ευρώ για το 2024, ενώ επίσης εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων, ύψους 8.199.139,24 ευρώ.

Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει επέκταση, βελτίωση και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, ορθή λειτουργία και συντήρηση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο