17.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 05:38
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤυνησία: Εγγυήσεις του προέδρου για την ασφάλεια των Εβραίων πολιτών

Τυνησία: Εγγυήσεις του προέδρου για την ασφάλεια των Εβραίων πολιτών

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied δεσμεύτηκε χτες Τετάρτη  για  την ασφάλεια των Εβραίων πολιτών και των συναγωγών τους. Προηγήθηκε η συνάντηση του με τον Αρχιραβίνο της χώρας μετά από θανατηφόρα επίθεση σε συναγωγή.

Την περασμένη Τρίτη, ένα μέλος της Ναυτικής Φρουράς σκότωσε δύο Εβραίους επισκέπτες και δύο αστυνομικούς στη συναγωγή στο νησί Τζέρμπα, προτού πέσει νεκρός από πυρά.

Λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει έναν από τους συναδέλφους του σε εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι δύο Εβραίοι που σκοτώθηκαν στην επίθεση της συναγωγής, ήταν ξαδέλφια, ο ένας από τους οποίους ήταν Γάλλος Τυνησιακής καταγωγής και ο άλλος Ισραηλινός Τυνησιακής καταγωγής, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τυνήσιος  πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα  περιέγραψε ως «εγκληματίες» αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν τον τουριστικό τομέα της  χώρας. Η συνάντηση του με τον Αρχιραβίνο, τον  χριστιανό Αρχιεπίσκοπο και τον Μεγάλο Μουφτή της Τυνησίας χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο «ιστορικό μήνυμα» συνύπαρξης και ανεκτικότητας.

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «Θα σας παρέχουμε ασφάλεια στους ναούς σας. Ζήστε με ασφάλεια με ειρήνη και θα σας παρέχουμε όλες τις συνθήκες ασφαλείας”.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο