25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 15:19
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤζον Κέρι: Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με...

Τζον Κέρι: Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, θα πρέπει να την επιλύσουν διπλωματικά

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Time, δήλωσε ό,τι «η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, τα μέρη θα πρέπει να την επιλύσουν διπλωματικά».

«Πιστεύω ό,τι η Ουκρανία θα λύσει αυτή την κατάσταση με κάποιο τρόπο. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουν. Δεν νομίζω ό,τι σε κανέναν είναι εγγυημένη η απόλυτη νίκη. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπάρξει μια διπλωματική λύση στην οποία κάθε πλευρά θα επικοινωνεί. Ποια πρέπει να είναι αυτή η διαδικασία, ή θα υπάρξει πάγωμα της σύγκρουσης ή μια καταστροφή, όταν κερδίζει η μία πλευρά. Αυτές είναι οι μόνες πιθανές επιλογές», τόνισε o Τζον Κέρι.

Επίσης ο Κέρι εξέφρασε την άποψη ό,τι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βλάψει τη φήμη των ΗΠΑ στον κόσμο εάν σταματήσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση νέων απειλών για την ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη.

Πηγή:abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο