27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:32
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒ. Όρμπαν: Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο στην Ουκρανία,  απαιτείται άμεση κατάπαυση...

Β. Όρμπαν: Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο στην Ουκρανία,  απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές στον πόλεμο στην Ουκρανία, και ως εκ τούτου πρέπει να συμφωνηθεί επειγόντως μια κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Αναφερόμενος στην ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είπε πως είναι δίκαιο και αυτές να σταματήσουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη χώρα του.

Ο Όρμπαν είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον στόχο του πολέμου στην Ουκρανία, επειδή τα αντιμαχόμενα μέρη έχουν διακηρύξει διαφορετικούς στόχους του πολέμου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

«Είναι εύκολο να χάσεις το δρόμο σου σε μια τέτοια κατάσταση γιατί δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για τις αποφάσεις σου», είπε ο Όρμπαν, μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο Όρμπαν χαρακτήρισε τη δήλωση που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη, η οποία καλεί για ειρήνη στην Ουκρανία, «έγγραφο για την ειρήνη», και είπε ότι αντιπροσωπεύει την πλειοψηφική θέση στον κόσμο στο ζήτημα του πολέμου.

Μιλώντας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Όρμπαν επεσήμανε ότι εάν αυτές οι δύο χώρες περιμένουν από τη Βουδαπέστη να είναι δίκαιη και να εγκρίνει την είσοδό στη Συμμαχία, τότε και αυτές οι χώρες πρέπει να είναι δίκαιες και να σταματήσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την Ουγγαρία, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από το κοινοβούλιο να υποστηρίξει τις προσπάθειες των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι, όπως είπε, ορισμένα μέλη των κυβερνώντων κομμάτων δεν είναι υπερβολικά ενθουσιώδη επειδή η Σουηδία και η Φινλανδία διαδίδουν κραυγαλέα ψέματα για την ουγγρική δημοκρατία και την κανόνας δικαίου.

Ο Όρμπαν υπενθύμισε ότι η Τουρκία ανησυχεί για το γεγονός ότι η Σουηδία κρύβει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και έτσι αντιτίθεται η Άγκυρα, η οποία, όπως είπε, «είναι και σύμμαχος που πρέπει να ακούσουμε».

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο