25.3 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 23:15
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΒήμα στον αθλητισμό για τους ΑμεΑ δίνει η Ολυμπιάδα Λάρισας

Βήμα στον αθλητισμό για τους ΑμεΑ δίνει η Ολυμπιάδα Λάρισας

Μετά από 13 χρόνια διεξήχθη στη Λάρισα στο κλειστό του Αγίου Θωμά αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α2 μεταξύ της Ολυμπιάδας και του Ήφαιστου Πατρών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σωτήρης Γκιουλέκας που ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με την Δάφνη Νταουντάκη, τόνισε ότι “η προσπάθεια που έγινε προ μηνών απέδωσε καρπούς καθώς κατάφεραμε να οργανώσουμε την μοναδική ομάδα στη Λάρισα που δίνει χώρο και πεδίο άθλησης στους ΑμεΑ. Στόχο μας είναι η Ολυμπιάδα να αποτελέσει το πεδίο για όσα άτομα ΑμεΑ θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Μπάμπη τον Βαρυτιμίδη, τον Κώστα Ζαραγκότα και τον Βαγγέλη Πλεξίδα που μας βοήθησαν και βοηθούν στη λειτουργία της ομάδας“.

Στην ΕΡΤ Λάρισας μίλησε και ο Μπάμπης Βαρυτιμίδης που είναι μέλος και της Εθνικής Ομάδας με αμαξίδιο και κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες και τις δράσεις της Ολυμπιάδας καθώς χρειάζεται να μετακινείται μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δίνουμε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να αγωνίζονται. Ο χώρος προσφέρεται για όσους επιθυμούν να αθληθούν και να μοιραστούμε μαζί τις χαρές και τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας“.

Ο Σωτήρης Γκιουλέκας αναφέρθηκε και στις δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με διάφορα σχολεία, ώστε τα παιδιά να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει την συμμετοχή των ΑμεΑ στην άθληση, καλώντας συγχρόνως τους τοπικούς φορείς, Περιφέρεια και Δήμο Λαρισαίων να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Για την ιστορία αν και δεν έχει τόσο σημασία ο Α.Σ. Ολυμπιάδα Λάρισας πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Ήφαιστου Πατρών με σκορ 68-34.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο