27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:16
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVodafone: Προχωρά σε περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας Προβλέπει αμετάβλητα κέρδη

Vodafone: Προχωρά σε περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας Προβλέπει αμετάβλητα κέρδη

Σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η Vodafone.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το νέο “αφεντικό” της Vodafone (VOD.L) Margherita Della Valle δήλωσε ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών για να διευκολύνει τον όμιλο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος, όπως είπε, “πρέπει να αλλάξει”, καθώς προέβλεψε μικρή ή μηδενική αύξηση των κερδών για το νέο οικονομικό έτος.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, υποαποδίδει, είπε, γεγονός που σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ενέργειας θα οδηγήσει σε μείωση των βασικών κερδών του ομίλου κατά 1,3% στα 14,7 δισ. ευρώ για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Η ανάπτυξη στην Αφρική και οι υψηλότερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, ωστόσο, της επέτρεψαν να αποσπάσει αύξηση 0,3% στα έσοδα και συγκεκριμένα στα 45,7 δισ. ευρώ.

Οι επιδόσεις

“Οι επιδόσεις μας δεν ήταν αρκετά καλές”, δήλωσε η Della Valle, η οποία διορίστηκε μόνιμα τον περασμένο μήνα.

“Οι προτεραιότητές μου είναι οι πελάτες, η απλότητα και η ανάπτυξη. Θα απλοποιήσουμε την οργάνωσή μας, περιορίζοντας την πολυπλοκότητα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας”.

Η Vodafone μείωσε πρόσφατα θέσεις εργασίας σε αρκετές από τις μεγάλες αγορές της, απολύοντας 1.000 στην Ιταλία νωρίτερα φέτος και μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο για περικοπές περίπου 1.300 θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

Σχετικά με την προτεινόμενη σύνδεση της βρετανικής της επιχείρησης με την Three UK της Hutchison, η Vodafone ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι θα συμφωνηθεί τελικά οποιαδήποτε συναλλαγή. Δεν σχολίασε περαιτέρω τις συνομιλίες.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο