14.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 09:29
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: 48χρονος απείλησε σύζυγο και κόρη – H σύζυγος εγκατέστησε το panic...

Βόλος: 48χρονος απείλησε σύζυγο και κόρη – H σύζυγος εγκατέστησε το panic button

Στον Εισαγγελέα Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου οδηγήθηκε χθες ένας 48χρονος αλλοδαπός μετά από αίτημα αναβολής που είχε ζητήσει για ποινική διαμεσολάβηση την Παρασκευή 26/07/2024.

Ο κατηγορούμενος που είναι ακόμη παντρεμένος με την 40χρονη σύζυγό του, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, ωστόσο βρίσκονται σε διάσταση. Η 40χρονη έχει αποχωρήσει από την οικογενειακή εστία, καθώς ο 48χρόνος, καταναλώνει συχνά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετικός και υβριστικός. Τα παιδιά τους, ένα ενήλικο αγόρι και τον 17χρονο κορίτσι, έχουν ακολουθήσει την μητέρα τους σε καινούργια οικία, σε άγνωστη τοποθεσία στον κατηγορούμενο. Ο 48χρονος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη 25/07/2024 το βράδυ με την ανήλικη κόρη του, την έβρισε με προσβλητικό λόγο και απείλησε τόσο την ίδια όσο και την μητέρα της. «Όπου σας πετύχω με την μάνα σας, θα σας σκοτώσω». Στην συνέχεια μητέρα και κόρη κατευθύνθηκαν στο Α.Τ όπου κατέθεσαν μήνυση φοβούμενες για την σωματική τους ακεραιότητα.

Η 40χρονη γυναίκα δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος που έχει φύγει από το σπίτι είναι ότι επιθυμεί να χωρίσει, ωστόσο δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Δεν τον έχει αποκλείσει από το να μιλάει με τα παιδιά του, αλλά η ίδια τον έχει μπλοκάρει στα σόσιαλ.

Η έδρα έκρινε ότι η κατανάλωση αλκοόλ τον καθυστά ικανό να πραγματοποιήσει τις απειλές του και για αυτό τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με άμεση έκτιση τους 2 μήνες και αναστέλλει τους υπόλοιπους, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο εισαγγελέας μετέτρεψε την κατηγορία της ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε απλή εξύβριση ενώ κράτησε τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της μητέρας όσο και σε βάρος της κόρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραχωρήθηκε το panic button στην 40χρονη γυναίκα, ενώ η 17χρονη ανήλικη κόρη του, το αρνήθηκε.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο