25.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 21:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Αδειάζουν οι αποθήκες τροφίμων της «Κιβωτού» μετά την εκδίωξη του π....

Βόλος: Αδειάζουν οι αποθήκες τροφίμων της «Κιβωτού» μετά την εκδίωξη του π. Αντωνίου [εικόνες]

Μπορεί τα ΜΜΕ και άλλοι κύκλοι να διασύρουν από το 2022 έως σήμερα τον πατέρα Αντώνιο, τον δημιουργό της “Κιβωτού του κόσμου”, όμως το έργο του παραμένει αδιαμφισβήτητο και όπως αποδεικνύεται ουδείς μπορεί να φανεί αντάξιος αυτού στη διοίκηση ενός τόσο μεγάλου φιλανθρωπικού οργανισμού.

Για να δούμε την πολυσχιδή πορεία του, θα πρέπει να γυρίζουμε 24 χρόνια πίσω. Το 1998 υπηρετούσε ως εφημέριος στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος «από το παράθυρό έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και τους ζήτησα να παίξουμε μαζί έναν αγώνα μπάσκετ». Τους έπιασε κουβέντα και προσπαθούσε να τους δείξει τον σωστό δρόμο στη ζωή.

Παρατηρούσε καθημερινά  παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο, σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη. Σιγά σιγά, τα πλησίασε ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους, για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους. Προσπαθούσε να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί άμεσα. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

«Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Μοιράστηκα το σπίτι τους, την πλατεία και το γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα βγήκαν τα θετικά τους στοιχεία. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις;  Ότι ο Χριστός σώζει;  Τα ακούει βερεσέ» έχει πει.

Σταδιακά, άρχισε να γεννιέται στο μυαλό του η ιδέα της δημιουργίας μιας οργάνωσης που θα προσφέρει σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους». Έτσι φτιάχτηκε ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου». Αρχικά με την προσπάθεια του ίδιου και της συζύγου του, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, και αργότερα με τη συνεισφορά του απλού κόσμου, που εμπιστεύτηκε τον πατέρα Αντώνιο και θέλησε να συνδράμει στο έργο του.

Η Κιβωτός του κόσμου απέκτησε στην πορεία δύο πολυτελή ακίνητα στον Βόλο. Ένα στο Διμήνι κι ένα στον Άνω Βόλο. Και τα δύο αποτελούν προσφορά του βιομήχανου Κώστα Λούλη, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη ανακαίνισης και διαμόρφωσης των κτιρίων με έξοδα της δομής.

Στις τοπικές δομές το τελευταίο διάστημα, μετά την εκδίωξη του π. Αντωνίου από τη διοίκηση της “Κιβωτού” επικρατεί προβληματισμός ακόμα και για τη βιωσιμότητα της ΜΚΟ. Ο Κώστας Λούλης έχει ζητήσει την ανάκληση των δωρεών, καθώς είχε εμπιστευθεί τον ιερέα, ενώ φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει σήμερα το TheNewspaper.gr δείχνει ότι οι δωρεές σε τρόφιμα αλλά και σε χρήματα είναι πλέον ελάχιστες με αποτέλεσμα τα ράφια στη δομή του Βόλου με τις προμήθειες για τη σίτιση των παιδιών να λιγοστεόυν μέρα με τη μέρα.

Η νέα διορισμένη από το γραφείο της π. υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου διοίκηση, φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με έναν τόσο μεγάλο οργανισμό και ήδη από τα 17 εκατομμύρια ευρώ που άφησε πίσω του ο π. Αντώνιος, στα ταμεία βρίσκονται λιγότερα από 8 εκατομμύρια μέσα σε ένα μόλις χρόνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο