23.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 19:22
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Ax. Mπέος – Με ασφάλεια και νομιμότητα θα λειτουργήσει το Parking...

Βόλος: Ax. Mπέος – Με ασφάλεια και νομιμότητα θα λειτουργήσει το Parking στη Φιλελλήνων

Ο χώρος στάθμευσης στη Φιλελλήνων θα λειτουργήσει από Δευτέρα με όλες τις άδειeς του και με ασφάλεια για τους χρήστες του, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα στραφεί εναντίον όποιου συκοφαντεί το δήμο.

Τόνισε ότι ο χώρος διαθέτει κανονική ηλεκτροδότηση, νέα άδεια πυρασφάλειας, άδεια λειτουργίας και σύντομα βγαίνει σε δημοπρασία για νέο ανάδοχο. Μέχρι τότε ο δήμος έχει συνάψει δίμηνη σύμβαση με την εταιρεία Citizen για την άρτια λειτουργία του, όμως παραδέχθηκε ότι ο δήμος δεν έχει επίσημα παραλάβει το έργο. Επιπλέον δήλωσε ότι ο κόμβος μπροστά από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών θα γίνει νόμιμα, ενώ σύντομα θα δοθεί λύση και με το θέμα της ανάπλασης το παραλιακού μετώπου της Αγριάς.

Σε σημερινή του συνέντευξή του ο κ. Μπέος επισήμανε ότι δεν στρέφεται κατά κανενός επιχειρηματία αλλά θα προασπίσει τα συμφέροντα της πόλης τονίζοντας ότι όσα ειπώθηκαν από το πρώην ανάδοχο με βάση την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, επιδέχονται αμφισβήτησης. Ανέφερε ότι η Πυροσβεστική που κλήθηκε να κάνει αυτοψία δεν εντόπισε καμία παρατυπία και ανανέωσε την άδεια πυρασφάλειας μέχρι το 2029, ενώ ο χώρος διαθέτει άδεια λειτουργίας έως το 2031. Η ΕΒΕΤΑΜ πιστοποίησε ότι η ειδική πυρίμαχη βαφή των σιδερένιων στοιχείων είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφες της μελέτης και πλέον το κτίριο είναι ηλεκτροδοτημένο κανονικά και έχει υποβληθεί αίτημα για επέκταση της τάσης για την άρτια λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ανάδοχο που προέκυψε στις 3/7/2023 και 14/9/2023 υπογράφηκε η σύμβαση μαζί του. Ο δήμος βόλου από 25/8/2021 είχε σύμβαση με εταιρεία Citizen για ιτουργία του πάρκινγκ που έληξε στις 14/9/2023. Δεν ανανεώσαμε με αυτούς γιατί υπογράψαμε με ανάδοχο. Αν υπήρχαν παραλείψεις στην άδεια πυρασφάλειας ας την ανανέωνε. Αν είναι δυνατόν ένα νέο κτίριο να μην τηρεί προϋποθέσεις. Εγώ ζήτησα ευθύνες από όλους και υπαλλήλους και μηχανικούς και θα τους πήγαινα για παράβαση καθήκοντος. Όλα τα άλλα θα κριθούν στα δικαστήρια” είπε.

Θα γίνουν όλοι οι κυκλικοί κόμβοι στη Ν. Ιωνία

Σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση του Κ.Α.Σ. να μην εγκρίνει την επικαιροποιημένη μελέτη για τος δύο κυκλικούς κόμβους μπροστά από το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, επισήμανε ότι “οι κόμβοι θα γίνουν και αυτοί και όλοι όσους έχω υποσχεθεί με κάθε νόμιμο τρόπο”.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την εισαγγελέα για το θέμα της επικινδυνότητας μη συνέχισης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αγριάς που υπέστη ζημιές από πλημμύρες, αλλά τα έργα σταμάτησαν έπειτα από μήνυση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, διότι ξηλώθηκαν χωρίς άδεια οι γραμμές από το τραινάκι του Πηλίου. “Θα ζητήσω να γίνει άρση αυτής της απόφασης. Ο ΟΣΕ συμφωνεί να κάνω το έργο της ανάπλασης και να τοποθετήσει τις γραμμές στο ύψος του οδοστρώματος αλλά διαφωνεί η Νεωτέρων Μνημείων. Πρέπει να λυθεί το θέμα“.

Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου Βόλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο