14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 01:36
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Εγκαινιάζεται το Αστρονομικό Παρατηρητήριο στον Αγ. Στέφανο

Βόλος: Εγκαινιάζεται το Αστρονομικό Παρατηρητήριο στον Αγ. Στέφανο

Στην κορυφή του Αγ. Στεφάνου στον Σωρό του Βόλου κατασκευάστηκε το Αστρονομικό Παρατηρητήριο και το οποίο αύριο Τετάρτη, 5η Ιουλίου 2023 και ώρα 8:30 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνιά του από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Το Παρατηρητήριο θα το χρησιμοποιήσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης, η οποία επί 33 συναπτά έτη έχει την πλέον ενεργή και ζωντανή παρουσία.

Ο χώρος του Παρατηρητηρίου είναι ένας επίπεδος κυκλικός τσιμεντροστρωμένος χώρος, προς το νότιο μέρος της κορυφογραμμής, ώστε να μην επηρεάζεται από τη φωτορρύπανση της πόλης του Βόλου, που βρίσκεται στα βορεινά του. Στο ανατολικό μέρος του χώρου, προς την κορυφή «Σταυρός» έχουν στηθεί κερκίδες 100 ατόμων περίπου, για να παρακολουθούν άνετα τα τεκταινόμενα της κάθε αστροβραδιάς οι μαθητές και οι άλλοι επισκέπτες. Όλα αυτά και αρκετά άλλα έγιναν με την φροντίδα και επιμέλεια των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Με αφορμή την γιορτή των εγκαινίων, οι φίλοι του ουρανού και του διαστήματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αστροβραδιά που ετοιμάζει η Εταιρεία και που εκτός όλων των άλλων, θα διατεθούν για την μετακίνηση των ενδιαφερόμενων πολιτών λεωφορεία, τόσο για να φτάσουν στο σημείο, όσο και για επιστρέψουν μετά την λήψη της βραδιάς, εκεί κοντά στις 12.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παρατίθεται στην εικόνα που ακολουθεί:

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο