17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 01:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Γιατί θα βάλουν λουκέτο δεκάδες φαρμακεία και στη Μαγνησία – Τι...

Βόλος: Γιατί θα βάλουν λουκέτο δεκάδες φαρμακεία και στη Μαγνησία – Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του κλάδου των φαρμακείων στη χώρα μας και ειδικότερα στο νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι φαρμακοποιοί ,συγκρίνοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται και τα  αντίστοιχα φαρμακεία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει στο TheNewsppaer.gr, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης «Η χαριστική βολή για τους φαρμακοποιούς είναι το φορολογικό που πλήττει τις μικρομεσαίες αυτοπασχολούμενες επιχειρήσεις και το ιδιοκτησιακό,.Σε συνδυασμό μάλιστα και με τη μείωση της αγοραστικής κίνησης και την πτώση του τζίρου λόγω των πολύ χαμηλών τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και του ανταγωνισμού που υπάρχει στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ και των καλλυντικών από τα μεγάλα φαρμακεία και τα eshop». 

Σύμφωνα με τον κ Ματσιόλη «Ιδίως τον τελευταίο χρόνο εμφανίζονται περισσότερες περιπτώσεις πολυϊδιοκτησιών που σημαίνει ότι ένας φαρμακοποιός έχει 2 με 3 φαρμακεία στην ίδια περιοχή, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην τοπική αγορά και δημιουργώντας φαρμακεία δύο ταχυτήτων.Μια συγκεκριμένη κατηγορία φαρμακείων πιέζεται και ο κλάδος διαγράφει μια πορεία που μοιάζει με αυτή των ευρωπαϊκών χωρών. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις όχι μόνο για τους φαρμακοποιούς αλλά και για τους πολίτες που δεν θα έχουν πρόσβαση σε κοντινό τους φαρμακείο σε κάθε γωνιά της χώρας, όπως σήμερα» καταλήγει ο κ Ματσιόλης.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο