19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Μία γιατρός για 700 καρκινοπαθείς – «Ασφυξία» στο Ογκολογικό τμήμα του...

Βόλος: Μία γιατρός για 700 καρκινοπαθείς – «Ασφυξία» στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου

Από μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς μετά την παραίτηση του Γιώργου Ρήγα πριν από 4 μήνες, έχει παραμείνει μόνο με μία γιατρό.

“Είναι ανθρωπίνως αδύνατο η γυναίκα αυτή να εξυπηρετεί αδιαλείπτως τη λειτουργία του ευαίσθητου αυτού τμήματος. Δε μπορεί να ασθενήσει, δε μπορεί να απουσιάσει. Παρότι είναι εξαιρετική, δεν φτάνει ένας γιατρός για έναν νομό 150.000 κατοίκων» αναφέρουν στο TheNewspaper.gr πάσχοντες από την ασθένεια, που ανησυχούν για το αν θα προμηθευτούν εγκαίρως τα φάρμακά τους και αν θα συνεχίσουν τις θεραπείες τους. Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το εν λόγω τμήμα με τη μία μόνο ιατρό ξεπερνούν τους 700.

Το θέμα έχει απασχολήσει το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει τεθεί υπόψιν το ζήτημα της αναβάθμισης του τμήματος σε κλινική, γεγονός που θα σημάνει την λειτουργία με τέσσερις ιατρούς. Πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η στελέχωση του τμήματος με έναν επιπλέον γιατρό το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεννόηση με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Τη ριζική ανακαίνιση του χώρου που στεγάζεται το Ογκολογικό τμήμα και της Μονάδας Χημειοθεραπείας προανήγγειλε μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο διοικητής του “Αχιλλοπουλείου” Γιάννης Ντόκος. Με δωρεά που έγινε από συμπολίτη ύψους 200.000 ευρώ θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και εργασίες ώστε ο χώρος να γίνει πιο σύγχρονος.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο