24.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 14:37
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας είναι αφιερωμένος στα παιδιά

Βόλος: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας είναι αφιερωμένος στα παιδιά

Ξεκίνησαν σε όλο τον κόσμο οι εκδηλώσεις για τον 3ο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας. Φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας στον Βόλο είναι αφιερωμένο στα παιδιά (και σε όσους νιώθουν παιδιά), με κυρίαρχη εκδήλωση το μουσικό παραμύθι “Κίθη, Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής”.

Η Μουσική είναι η ρίζα του λόγου, η πνοή της δημιουργίας του κόσμου, είναι τα συναισθήματα της ομορφιάς, της ελπίδας, της αισιοδοξίας, των ονείρων, της αγάπης. Όλα εμπεριέχονται στο Μουσικό Παραμύθι “Κίθη – Κιθαρίστας  Ηχοχρωματιστής” που απευθύνεται στα παιδιά, σε όσους νιώθουν παιδιά και σε όσους ονειρεύονται. Η ιστορία του Κίθη, του Κιθαρίστα Ηχοχρωματιστή, δημιουργήθηκε το 2019, αρχικά ως παραμύθι… αλλά αργότερα εξελίχθηκε ως μια αληθινή ιστορία.
Ο Κίθη, ξεκίνησε το ταξίδι του από μια μικρή επαρχιακή πόλη, για να κατακτήσει τον κόσμο με την κιθάρα του και με τα χαρίσματά του… και τελικά αποδείχθηκε πως το όνειρό του βγήκε αληθινό! Ο Κίθη απέδειξε πως κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ! Το μουσικό παραμύθι θα παρουσιαστεί μόνο για 4 παραστάσεις, στις 18, 19, 20 και 22 Οκτωβρίου, ώρα 8μμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Θεατρίνη, με υπέροχους ερμηνευτές και τμήμα της Παγκόσμιας Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη. Αφήγηση: Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Τραγούδι: Κατερίνα Αποστολοπούλου

Στις Εκθέσεις με θέμα την “Κιθάρα” συμμετέχουν με μοναδικά έργα οι εικαστικοί: Αστέρης Γκέκας, Μαριάννα Μωραΐτου, Κωνσταντίνος Φάης, Ελένη Ψαλή, Χριστίνα Κουρεντη, Νίκος Καββαδάς, Βάγια Σωτηρίου και η Φωτογραφική Ομάδα Volos Lens με την επιμέλεια του Αργύρη Ζαφειρίδη.

Ο 1ος Παγκόσμιος Εορτασμός και η Επίσημη Θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, στα Μελισσάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ παράλληλα  εορτάστηκε μέσα σε μια λαμπερή, ενθουσιώδη και πανηγυρική ατμόσφαιρα σε όλο τον κόσμο με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας ιδρύθηκε και καθιερώθηκε το 2021, με έμπνευση και πρωτοβουλία του κιθαρίστα – συνθέτη – καθηγητή Γιώργου Φουντούλη, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και της  «Μαγνήτων Κιβωτού», καθώς και δεκάδων διεθνών Φορέων υψηλού κύρους και μεγάλης εμβέλειας, με έδρα και Κέντρο Συντονισμού τον Βόλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας κοινοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου (με ευέλικτη εορταστική περίοδο από 15 ως 22 Οκτωβρίου).

Το Γραφείο Συντονισμού στον Βόλο έχει ήδη πραγματοποιήσει παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης προς όλους τους πολιτιστικούς φορείς της επικράτειας, προκειμένου να ενημερωθούν και να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις με θέμα την Κιθάρα.
Για τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς καθώς και για όλους τους ενδιαφερόμενους, παρέχεται επίσης προσωπική ενημέρωση καθημερινά (κατόπιν ραντεβού), στα γραφεία της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, Κ. Καρτάλη 1 – Αργοναυτών, πρώτος όροφος, κτήριο παραλίας, στο χώρο της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου.

Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν και να αποκτήσουν το Επίσημο Πιστοποιητικό Μέλους ή Συνεργάτη της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας.

112 Χώρες, 740 Πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν επίσημα φέτος στην 3η μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας και διοργανώνουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο, την Κιθάρα, που έχει καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 χρόνων και κατάγεται από την αρχαιοελληνική εποχή με πρώτους κιθαριστές τον μυθικό θεό Απόλλων, τον μεγάλο δάσκαλο Χείρων Κένταυρο, τον Ορφέα, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή, κα.

Ιδιαίτερα η πόλη του Βόλου, ως έδρα και Κέντρο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για να υποδέχεται επίσημα πρόσωπα, επισκέπτες του καλλιτεχνικού χώρου και φιλότεχνους, και να επιδεικνύει και να προβάλλει τον πλούσιο πολιτισμό της, καθιστώντας την πόλη ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Κιθάρας.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας στον Βόλο, από 5 ως 31 Οκτωβρίου έχει ως εξής:– 5 ως 31/10, Έκθεση Εικαστικών “Ενεργά Μνημεία Κιθάρας”    Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού “Θεατρίνη”, Πλάτωνος 20– 5 ως 31/10, Έκθεση Φωτογραφίας “Τέχνη ης το κιθαρίζειν”, Volos Len   Χώρος: “11 Concept”, Σκενδεράνη 14– 5 ως 31/10, Έκθεση Εικαστικών “Ενεργά Μνημεία Κιθάρας” Χώρος: Αίθουσα Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου”, Κ. Καρτάλη 1 (κτήριο παραλίας)– 18, 19, 20, 22 /10, ώρα 8 μμ.  Μουσικό Παραμύθι “Κίθη, Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής”Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού “Θεατρίνη”, Πλάτωνος 20–  18/10, ώρα 9 μμ.  Guitar Live με τους “Kolibri Sessions”Χώρος: “Cafe Society”, Τάκη Οικονομάκη 70Α– 21/10, Προκριματικοί Αγώνες Κιθάρας για την Ολυμπιάδα Κιθάρας 2024Χώρος: Αίθουσα Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου”, Κ. Καρτάλη 1 (κτήριο παραλίας) και άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων παραμένει ανοιχτό για όσους θέλουν να συμμετέχουν.

Παράλληλα γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους απανταχού κιθαρίστες να συμμετέχουν στη μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας στις 18 Οκτωβρίου διοργανώνοντας τις δικές τους εκδηλώσεις ή συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Συντονισμού. Για οποιαδήποτε ερώτηση – πληροφορία – επικοινωνία:  e-mail  info@foudoulis.gr

Για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης για τις Δράσεις του Γραφείου Συντονισμού, από τη σελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο