24.9 C
Almyros
15 Οκτωβρίου 2024 17:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας

Βόλος: Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας

Συνέδριο με τίτλο “Εκπαίδευση στις φυλακές: Προκλήσεις, καλές πρακτικές και προοπτικές” διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή τη λήξη του προγράμματος ACTinPRISON (Interaction matters: Research on development of alternative curricular experiences for young prisoners and prospective teachers).

Στόχος του ACTinPRISON ήταν, μέσω της δημιουργίας κοινών χώρων ισότιμης συμμετοχής, αφενός η ενδυνάμωση των νεαρών κρατουμένων και αφετέρου η ευαισθητοποίηση των μελλοντικών εκπαιδευτικών σε θέματα ετερότητας καθώς και η διαχείριση αυτών των θεμάτων. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου από ομάδα ερευνητών και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς με επιστημονικά υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρούλα Σταθοπούλου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κα Σταθοπούλου “ουσιαστικά με αυτό το πρόγραμμα συνδημιουργήσαμε εκπαιδευτικό υλικό με τη συνδρομή και των κρατουμένων. Έτσι δημιουργήσαμε τις βάσεις για όσους κρατούμενους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν εκτός παραβατικότητας”. “Ευελπιστούμε ότι η προσπάθειά μας θα αποτελέσει τη βάση για να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα μονίμως στα σωφρονιστικά καταστήματα”, πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ Φ. Παύλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο