27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:31
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβης

Βόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τέσσερα άτομα για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να καλλιεργούσε περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης και εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Γαύριανη Μαγνησίας με φερόμενο ως εγκέφαλο εναν 35χρονο.

Πρόκειται για τον 35χρονο κτηνοτρόφο και εποχικό πυροσβέστη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και τρεις φερόμενους συνεργούς.

Νωρίτερα το πρωί είχαν μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου προκειμένου να απολογηθούν. Μπροστά από το κτίριο, είχαν συγκεντρωθεί αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αλμυρού. Μετά την απολογία τους μεταφέρθηκαν στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των τριών φερόμενων ως συνεργών, κ. Θανάση Χαρμάνη “οι κ. Εισαγγελέας και Ανακριτής δεν πείστηκαν ότι εδώ επρόκειτο για εργάτες που μοναδικό τους κίνητρο ήταν το μεροκάματο και συντήρηση των οικογενειών. Δεν είχαν καμία σχέση με ναρκωτικά και οι τρεις ήταν πάρα πολύ λίγες μέρες 10 οι δυο και πέντε ημέρες ο ένας. Τα άτομα ήθελαν μεροκάματο. Όπως αποδείχτηκε και τους είπαν αρχικά επρόκειτο να μαζέψουν ελιές με 50 € και όταν πήγαμε εκεί και αντιδράσανε για να φύγουν, τους διπλασίασαν το μεροκάματο, τους είπαν ότι θα έχετε στέγη σκηνή και τροφή και δελεάστηκαν και μείναν γιατί πραγματικά είναι φτωχά παιδιά και έχουν ανάγκη απο την δουλειά για τις οικογένειες. Δουλειά τους ήταν το ξεχορτάριασμά και ο καθαρισμό μιας αποθήκης. Ούτε συμμετείχαν στην φύτευση ούτε στην συγκομιδή. Θα κάνω προσφυγή σε 10 ημέρες όπως έχω το δικαίωμα“.

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης για την την καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς Γεώργιος Σινέλης δεν έκανε καμία δήλωση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο