20.1 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 01:25
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Προκλητική η εγκατάλειψη στη γέφυρα ΟΣΕ – Σε τι κατάσταση βρίσκεται...

Βόλος: Προκλητική η εγκατάλειψη στη γέφυρα ΟΣΕ – Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα και τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι [εικόνες]

Σήμερα το πρωί, στη γέφυρα του ΟΣΕ κοντά στα καταστήματα Jumbo στον Βόλο, ήρθε ξανά στο προσκήνιο ένα περιστατικό που προκαλεί ανησυχία και οργή σύμφωνα με τα όσα καταγράφει τo TheNewspaper.gr Από αυτή τη γέφυρα, ξεκίνησε η τραγωδία πριν από ένα χρόνο, με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, αποδεικνύοντας την εγκληματική αδιαφορία από πλευράς των αρμόδιων φορέων.

Η γέφυρα, η οποία είχε καταρρεύσει υπό την πίεση των πλημμυρών, δεν έχει επισκευαστεί πλήρως. Στην περιοχή, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, υπάρχουν ακόμα εγκαταλελειμμένοι μεταλλικοί σωλήνες κάτω από τη γέφυρα, οι οποίοι όχι μόνο αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και παρεμποδίζουν τη ροή του νερού σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η εικόνα επιδεινώνεται από την παρουσία παρατημένων καλωδίων, τα οποία παραμένουν ακάλυπτα και εκτεθειμένα. Αυτές οι καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων, τόσο για τους πεζούς όσο και για τα διερχόμενα οχήματα και τρένα, ενώ η απουσία συντήρησης και αποκατάστασης αποκαλύπτει ένα φαύλο κύκλο αμέλειας από τις αρχές.

Η τοπική κοινωνία είναι εξοργισμένη. Πολίτες καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και απαιτούν άμεση επέμβαση για τη διόρθωση της κατάστασης. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Οι ίδιοι οι φορείς δεν έχουν μάθει τίποτα από την καταστροφή του περασμένου χρόνου. Κινδυνεύουμε ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Οι πολίτες ζητούν την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας. Είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια της περιοχής και να αποφευχθεί επανάληψη μιας νέας καταστροφής.

Η εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας γύρω από τη γέφυρα ΟΣΕ αποτελεί μια θλιβερή υπενθύμιση ότι, παρά τα διδάγματα του παρελθόντος, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα. Η απουσία ανάληψης ευθυνών και η καθυστέρηση των απαραίτητων παρεμβάσεων μπορεί να οδηγήσουν ξανά σε τραγικές συνέπειες.

Δείτε εικόνες:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο