27.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 15:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Τεχνητοί ύφαλοι στο καταδυτικό πάρκο Αλοννήσου

Βόλος: Τεχνητοί ύφαλοι στο καταδυτικό πάρκο Αλοννήσου

Συνεχίζεται για ακόμη τέσσερα χρόνια το ερευνητικό έργο πειραματική αλιεία με μηχανότρατα στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού Κόλπου για το έτη 2023 ως 2026. Σήμερα ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σύμβαση ύψους 18.000 ευρώ ως κύριος του έργου με δεύτερο μέλος την ΕΛΚΕ του Π.Θ..

Η πειραματική αλιεία είναι σημαντικό και αναπόσπαστο εργαλείο της αλιευτικές έρευνας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα αξιόπιστων χρονοσειρών αλιευτικών δεδομένων, ενώ αναγνωρίζει ποια είδη ιχθύων υπάρχουν σε ποια περιοχή και σε ποιες ποσότητες, ώστε να γνωστοποιηθεί το μέγεθος των αποθεμάτων και η οικονομική βιωσιμότητα της εμπορικής τους εκμετάλλευσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης.

Τεχνητοί ύφαλοι στο καταδυτικό πάρκο Αλοννήσου
Ο Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, η Περιφέρεια θα προμηθευτεί δύο τεχνητούς υφάλους, οι οποίοι τα τοποθετηθούν στο καταδυτικό πάρκο Αλοννήσου ο ένας σε βάθος 30 μέτρων και ο δεύτερος στα 80 μ. περίπου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής –ΟΦΥΠΕΚΑ.
Όπως ανέφερε οι ύφαλοι αυτοί κατασκευάζονται στην Ιταλία, είναι ειδικοί και θα συμβάλλουν στην βιοποικιλότητα. 

Κλωβός σφυροβολίας – δισκοβολίας στο Πανθεσσαλικό
Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας κλωβού ασφαλείας σφυροβολίας – δισκοβολίας για το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, προϋπολογισμού 37.200 €.

Ο κ. Αγοραστός είπε ότι η προμήθεια γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με τον Δήμο Βόλου και τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν μεγάλες αθλητικές Πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις στίβου, στις οποίες θα είναι συνδιοργανώτρια η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο