17.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 07:22
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒρετανία-Daily telegraph: Οργή για την πρόσκληση στη στέψη, του «αρχιτέκτονα» της κινεζικής...

Βρετανία-Daily telegraph: Οργή για την πρόσκληση στη στέψη, του «αρχιτέκτονα» της κινεζικής καταστολής των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

Έντονα επικριτική είναι η εφημερίδα Daily telegraph, στο γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας Χαν Ζενγκ, πρόκειται να εκπροσωπήσει το Πεκίνο στη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Η εφημερίδα τον αποκαλεί «αρχιτέκτονα» της κινεζικής καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ. Σχολιάζει ότι η κίνηση «προκαλεί διπλωματική θύελλα».

Η Daily Mail αναφέρει ότι τα συντηρητικά «γεράκια της Κίνας» με επικεφαλής τον πρώην ηγέτη του κόμματος Sir Iain Duncan Smith έχουν περιγράψει την πρόσκληση ως «εξωφρενική».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, είπε σε ομιλία του την Τρίτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνεργαστεί άμεσα με την Κίνα, ζητώντας μια εποικοδομητική αλλά ισχυρή σχέση.

Ο Ντάνκαν Σμιθ , πρώην ηγέτης του συντηρητικού κόμματος επισήμανε : «Αυτός είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της διεθνούς συνθήκης , της Σινο-Βρετανικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 1984 μεταξύ του Ηνωμενου Βασιλειου και της Κίνας και προέβλεπε την μεταβίβαση της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ από την Βρετανία στην Κίνα . Εως τότε το Χονγκ Κονγκ αποτελούσε Βρετανική Αποικία. «Το να έχουμε αυτόν τον άνθρωπο εδώ είναι εξωφρενικό».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο