12.8 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 09:17
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Ο πόλεμος στο Ισραήλ και τη Γάζα και ο τριπλασιασμός των...

Βρετανία: Ο πόλεμος στο Ισραήλ και τη Γάζα και ο τριπλασιασμός των αντισημιτικών επεισοδίων στο Η.Β μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών και του Τύπου

Τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα μονοπωλούν τα βρετανικά πρωτοσέλιδα εστιάζοντας στον φόβο που κυριαρχεί στην καθημερινότητα των πολιτών στο Ισραήλ ενώ σχολιάζεται και η αύξηση των αντισημιτικών επεισοδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο .  

Οι Times αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Γάζα «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Η Daily Mirror σχολιάζει  ότι ο κόσμος «κρατά την ανάσα του» εν όψει μιας «απόλυτης επίθεσης». Ο τίτλος της πρώτης σελίδας της εφημερίδας είναι «Θάνατος και περισσότερος θάνατος».

Η Guardian μίλησε με πολίτες στο Ισραήλ που λένε ότι η κανονική ζωή είναι «σε αναμονή», καθώς είναι έτοιμοι για περισσότερες απώλειες. Μια γυναίκα περιγράφει πώς ο γιος και η κόρη της, ηλικίας 10 και έξι ετών, δεν θέλουν να κάνουν ντους επειδή οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής δίνουν μόνο μια προειδοποίηση 90 δευτερολέπτων για να φτάσουν σε ένα καταφύγιο και φοβούνται ότι μπορεί να μην τα καταφέρουν εγκαίρως.

Οι Financial Times επισημαίνουν  επίσης πώς άλλαξε η καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο. «Οι δρόμοι είναι έρημοι και ο φόβος και η αβεβαιότητα έχουν κυριαρχήσει».

Τα αντισημιτικά περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υπερτριπλασιαστεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, υπογραμμίζει το Community Security Trust μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους Εβραίους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατέγραψε 89 περιστατικά «αντιεβραϊκού μίσους» από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου που σημαίνει  αύξηση 324% σε σχέση με τα 21 αντισημιτικά περιστατικά που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η οργάνωση και μετέδωσε το BBC.

Ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας  δήλωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχος» με τις αναφορές για αύξηση του αντισημιτισμού. Το CST λέει ότι έξι από τα 89 περιστατικά που καταγράφηκαν ήταν επιθέσεις, τα τρία αναφέρονταν σε ζημιές σε εβραϊκές περιουσίες και 66 σχετίζονταν με καταχρηστική συμπεριφορά, 22 από τα οποία προκλήθηκαν μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, τα εβραϊκά σχολεία στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πιθανή αύξηση του αντισημιτισμού που απευθύνεται στα παιδιά.

Σε ορισμένους μαθητές έχουν πει ότι τα σακάκια είναι προαιρετικά σε δημόσιους χώρους, επομένως δεν μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν ως Εβραίοι.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο