14.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 09:32
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Πονοκέφαλος για τον Ρίσι Σούνακ η αποκάλυψη νέου «κορονοπάρτι»

Βρετανία: Πονοκέφαλος για τον Ρίσι Σούνακ η αποκάλυψη νέου «κορονοπάρτι»

Δεκάδες βουλευτές των Τόρις θα απέχουν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σήμερα (19/6) λόγω του αποτελέσματος της έκθεσης που διαπίστωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές, ως ένδειξη της υποστήριξής τους προς τον πρώην πρωθυπουργό. «Πονοκέφαλο» για τον Ρίσι Σούνακ ακόμα ένα κορονοπάρτι που «έφερε στο φως» η εφημερίδα Mirror, στην διάρκεια της θητείας του πρώην πρωθυπουργού.

Τουλάχιστον 60 βουλευτές δεν θα παραστούν στην ψηφοφορία, ανάμεσά τους και ο Μάικλ Γκόουβ, ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, που δήλωσε την Κυριακή ότι διαφωνεί με το αποτέλεσμα της έρευνας της επιτροπής προνομίων.

Η καταδικαστική έκθεση της επιτροπής αποκάλυψε ότι οι παραβιάσεις ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να προτείνουν αναστολή 90 ημερών, κύρωση αρκετά μεγάλη ώστε να «πυροδοτήσει» πιθανές ενδιάμεσες εκλογές.

Ωστόσο, η απόφαση του Τζόνσον να παραιτηθεί με άμεση ισχύ σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίζουν πλέον για το μέλλον του στο κοινοβούλιο, αλλά για το αν συμφωνούν με την έκθεση και αν θα πρέπει να του αφαιρεθεί η πρόσβασή του στο Παλάτι του Γουέστμινστερ.

Επιπλέον ο βρετανός Πρωθυπουργός απέφυγε να δηλώσει εάν θα παραστει στην ψηφοφορία. «Προφανώς αυτό είναι θέμα της Βουλής, όχι της κυβέρνησης και γι’ αυτό κάθε συνάδελφος θα αποφασίσει μόνος του όταν έρθει η ώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το νέο βίντεο που εξασφάλισε η εφημερίδα Mirror με το προσωπικό της Ντάουνιγκ Στρίτ να καταναλώνει αλκοόλ και να χορευει στην διάρκεια του λοκνταουν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2020, έχει προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις.

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Μάικλ Γκόουβ, περιγράφοντας τις ενέργειες των εμπλεκομένων ως «τρομερές» και «αδικαιολόγητες».

Ανταπόκριση – Βρετανία: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο