16.7 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 07:20
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒrics: Ποιες πέντε χώρες εντάσσονται στην ομάδα κρατών που συγκεντρώνει το 45%...

Βrics: Ποιες πέντε χώρες εντάσσονται στην ομάδα κρατών που συγκεντρώνει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού – Το «ΟΧΙ» της Αργεντινής

Η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν ότι εντάσσονται στο μπλοκ των BRICS μετά από σχετικές προσκλήσεις που έλαβαν πέρυσι, δήλωσε την Τετάρτη (31/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor, σύμφωνα με το Reuters.

Τα πέντε κράτη προσκλήθηκαν, μαζί με την Αργεντινή, κατά τη σύνοδο κορυφής των BRICS που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ και εντάσσονται στο μπλοκ που σχηματίστηκε από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Τα μέλη των BRICS λένε ότι η κίνηση θα βοηθήσει στην αναδιαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάξης που θεωρούν ξεπερασμένη. Αρνητική ωστόσο ήταν η απάντηση της Αργεντινής μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. «Η Αργεντινή έστειλε επιστολή για να ανακοινώσει ότι δεν θα συμμορφωθεί με αυτό το εγκεκριμένο αίτημα της προηγούμενης κυβέρνησης να γίνει πλήρες μέλος των BRICS και αποδεχόμαστε την απόφασή της», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της νοτιοαφρικανικής διπλωματίας.

Η διευρυμένη πλέον ομάδα κρατών συγκεντρώνει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι) και ένα ΑΕΠ μεγαλύτερο των 28,5 τρισ. δολαρίων (28% του παγκόσμιου ΑΕΠ), ενώ αντιπροσωπεύει το 44% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο