20.1 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΞεκινά αύριο η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα

Ξεκινά αύριο η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα

Στη Θεσσαλία και στο ΔΩΛ θα χτυπά από αύριο Τρίτη 21 έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, η καρδιά της αγροτικής έρευνας με την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που διοργανώνεται στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μια σειρά επιστημονικών και γεωτεχνικών φορέων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συνεπής στη διοργάνωση μιας ακόμη μεγάλης εκδήλωσης, καθώς στη Λάρισα αναμένονται δεκάδες διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας, του Μπενάκειου  Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ, η ηγεσία του Εθνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), εκπρόσωποι γεωτεχνικών φορέων, εκατοντάδες φοιτητές Γεωπονίας και φυσικά πολλοί παραγωγοί, οι οποίοι «διψούν» για ενημέρωση, ιδιαίτερα μετά τις ραγδαίες αλλαγές που προβλέπει η νέα ΚΑΠ με τη μείωση των φυτοφαρμάκων.   

Στους στόχους της Πανελλήνιας Συνάντησης Φυτοπροστασίας αναφέρθηκαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν: Κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί, πρωτοστατεί και στη Φυτοπροστασία” τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Είμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών, με στόχο την παραγωγή καθαρών, ποιοτικών προϊόντων και τη στήριξη του εισοδήματός τους. Για την παραγωγή των ποιοτικών προϊόντων σημαντικό ρόλο παίζει η φυτοπροστασία, έτσι ώστε να μην προσβάλλονται τα προιόντα από ασθένειες και να είναι υγιή και καθαρά. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε σε πολλές δράσεις και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα φυτοπροστασίας”.

«Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τη φυτοπροστασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι και τρόποι μείωσης των φυτοφαρμάκων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας «Πράσινης Συμφωνίας» σημείωσε ο κ. Δ. Σταυρίδης, προϊστάμενος του Τμήματος Φυτοπροστασίας της ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνάντησης Φυτοπροστασίας.

“Είναι ένα μεγάλο γεγονός, καθώς με τη νέα ΚΑΠ κινούμαστε σε νέες διαδικασίες και νέα δεδομένα. Η Θεσσαλία είναι η καρδιά του αγροτικού προϊόντος και έχουμε μεγάλη ευθύνη  για την ανάπτυξη της γεωργίας” επεσήμανε ο κ. Κ. Γιαννακός, πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Δημήτρης Σοφολόγης, σημείωσε πως η Πανελλήνια συνάντηση Φυτοπροστασίας διοργανώνεται σε μία χρονιά σταθμό αφού εδώ και δύο μήνες εφαρμόζεται η νέα ΚΑΠ ενώ παράλληλα “έχουμε την κλιματική αλλαγή, είδαμε την καρπόκαψα στα μήλα, ασθένειες τη φαιά σήψη στα κάστανα κλπ. Αν δείτε τα ζητήματα στη φυτοπροστασία, παντού το κάθε θέμα είναι ένα πρόβλημα. Έχει γίνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα από τους διοργανωτές με πάρα πολλούς επιστήμονες. Φιλοδοξούμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση να δοθούν λύσεις στους προβληματισμούς των παραγωγών, των συνεταιρισμών και γενικότερα των ανθρώπων της παραγωγής”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο