20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 19:19
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΖάκερμπεργκ: Αποκαλύπτει τι κάνει έναν CEO πραγματικό ηγέτη

Ζάκερμπεργκ: Αποκαλύπτει τι κάνει έναν CEO πραγματικό ηγέτη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την ηγεσία του κλάδου της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού επεισοδίου του podcast «Acquired» που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook στα 19 του από τον κοιτώνα του στο Χάρβαρντ, είπε ότι η έλλειψη τεχνικών γνώσεων σε επίπεδο ηγεσίας ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε όταν βρέθηκε στη Σίλικον Βάλεϊ.

Η Meta διακόπτει την κυκλοφορία μοντέλων AI στην Ευρώπη

«Ο διευθύνων σύμβουλος δεν είχε τεχνικές γνώσεις. το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε κανέναν που να έχει τέτοιες γνώσεις, είχαν έναν τύπο στη διοικητική ομάδα που ήταν επικεφαλής της μηχανικής που ήταν τεχνικός και όλοι οι άλλοι δεν ήταν», είπε. «Αν αυτή είναι η ομάδα σου, τότε δεν είσαι εταιρεία τεχνολογίας», κατέληξε.

Ο Ζάκερμπεργκ εξήγησε πώς προσπάθησε να κάνει διαφορετικά τα πράγματα στη Meta Platforms.

«Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα για τα οποία ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός είναι ότι θέλω πραγματικά πολλά άτομα στην ομάδα διαχείρισης μας, που είναι διχασμένη, είναι κυρίως άνθρωποι που διευθύνουν αυτές τις μεγάλες ομάδες προϊόντων που ανακαλύπτουν διαφορετικά τεχνικά μονοπάτια στο εταιρεία και νομίζω ότι υπάρχει μια ισορροπία», είπε.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Meta, Άντριου “Boz” Μπόρσγουορθ, για παράδειγμα, δημιούργησε το News Feed του Facebook και ηγείται του τμήματος Reality Labs της εταιρείας, υπεύθυνος για τα έργα AR, VR και Metaverse, και είναι στην εταιρεία από το 2006. O Chief Product Officer, Κρις Κοξ ήρθε στη Meta το 2005 ως μηχανικός λογισμικού και δημιούργησε πρώιμες εκδόσεις του News Feed, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Ο Zάκερμπεργκ διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει ότι οι τεχνικές δεξιότητες είναι το μόνο είδος που έχει σημασία για την ηγεσία μιας τεχνολογικής εταιρείας.

«Δεν θέλουμε όλοι να είναι μηχανικοί γιατί υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν σημασία, αλλά αν δεν υπάρχει σημαντικό μερίδιο μηχανικών, τότε δεν είσαι εταιρεία τεχνολογίας», ανέφερε. «Και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης σημαντικό για το διοικητικό συμβούλιο όσον αφορά το πώς σταθμίζονται οι αποφάσεις στην εταιρεία ώστε να υπάρχει ισορροπία».

Σε άλλο σημείο του podcast, ο Ζάκερμπεργκ μίλησε για το «λάθος 20 ετών» του να αναλάβει την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη για θέματα που λέει ότι δεν προκάλεσε η Meta.

Μίλησε επίσης για τη μακροχρόνια αντιπαλότητα της Meta και της Apple και κατέληξε ότι αναμένει πως ο κατασκευαστής του iPhone θα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Meta την επόμενη δεκαετία.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο