19.2 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 23:17
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓ. Κουμουτσάκος στο Πρώτο: Διάλειμμα στην ελληνοτούρκικη ένταση – Θα περάσουμε σε...

Γ. Κουμουτσάκος στο Πρώτο: Διάλειμμα στην ελληνοτούρκικη ένταση – Θα περάσουμε σε πιο «ήρεμα νερά» (audio)

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ένα διάλειμμα στην ελληνοτούρκικη ένταση και θα περάσουμε σε «πιο ήρεμα νερά» στις σχέσεις μας με τη γείτονα, έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ισοπεδωτικός καταστροφικός σεισμός, τα δεκάδες χιλιάδες θύματα και οι τεράστιες καταστροφές σε υποδομές στην Τουρκία είναι ένα σημείο τομής στην τρέχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στην γειτονική χώρα. Άλλη τομή όσον αφορά τα αισθήματα των δύο λαών μεταξύ τους αποτελεί και ο άμεσος τρόπος αντίδρασης ουσιαστικής και έμπρακτης αλληλεγγύης από την πλευρά της Ελλάδας προς τον τουρκικό λαό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θελήσει να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης κάπου αλλού, όπως στο Αιγαίο για παράδειγμα, με κάποια πρόκληση, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «παράλογο». «Μετά από μία περίοδο εσωτερικής και μεγάλης καταστροφής σε ψυχές και σε υποδομές για την οποία ελέγχεται ο πρόεδρος Ερντογάν και αρχίζει να υπάρχει και ένα κύμα οργής σιγά σιγά μετά τον πόνο, αυτό να επιχειρήσει να το αντιστρέψει, επιτιθέμενος σε εκείνους που επέζησαν και που έσπευσαν να βοηθήσουν, δηλαδή τους Έλληνες, παρά το γεγονός ότι τους προκαλούσε τόσο καιρό. Αυτό το σενάριο έχει ένα παραλογισμό», εξήγησε.

«Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο να περάσουμε σε μία σταδιακή περίοδο ύφεσης σε επίπεδο ρητορικής για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι αυτό είναι που θα ήθελε ο τουρκικός λαός. Δεν μπορεί μέσα στο δράμα που αντιμετωπίζει, να προστίθεται εχθροπάθεια, ένταση και συγκρουσιακή τοξική λογική. Με αυτά ο λαός θα γυρίσει τελείως την πλάτη του στο σύστημα, στο καθεστώς Ερντογάν και στον ίδιο τον τούρκο Πρόεδρο. Επομένως διακινδυνεύω μια πρόβλεψη ότι θα περάσουμε σε μια περίοδο με πιο ήρεμα νερά», εκτίμησε ο πρώην υπουργός.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε ένα διάλειμμα στην ένταση στα ελληνοτουρκικά. « Αυτό το διάλειμμα θα πρέπει όλοι να δούμε με ψυχραιμία αλλά και ρεαλισμό, χωρίς να φανταζόμαστε πράγματα τα οποία δεν έχουν αντιστοίχιση με την πραγματικότητα, δηλαδή ότι τώρα θα είναι όλα καλά. Όμως έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας σε επίπεδο ατμόσφαιρας και ψυχολογίας. Είναι στο χέρι μας να δούμε πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα», συμπλήρωσε.

Για «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Όταν κάτι τόσο σημαντικό για τη δημοκρατία μας συζητείται, τότε το παρών στην ουσία είναι απών»

Κληθείς να σχολιάσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ψηφοφορία για το «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη ο πρώην υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι οδήγησε σε αυτή την «περίεργη» ψήφο. «Όταν κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό για τη δημοκρατία μας συζητείται και πάμε σε μια κίνηση, σε μία ρηξικέλευθη ρύθμιση, το παρών είναι στην ουσία απών» 

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο