13.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 05:23
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠ. Σκουρλέτης στο Πρώτο: H κυβέρνηση έχει στήσει μηχανισμό παρακολούθησης – Oδηγεί...

Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο: H κυβέρνηση έχει στήσει μηχανισμό παρακολούθησης – Oδηγεί σε καθεστώς κατασκοπευτικής δημοκρατίας (audio)

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε στήσει έναν μηχανισμό παρακρατικής παρακολούθησης, οδηγώντας σε ένα καθεστώς κατασκοπευτικής δημοκρατίας, με σκοπό τη χειραγώγηση πολιτικών αντιπάλων και πολιτών», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, εξηγώντας το σύνθημα «Δημοκρατία ή εκτροπή» που έχει υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα μίας κυβέρνησης αριστερής, με προοδευτική κατεύθυνση και πλειοψηφία που θα μπορέσει να χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο, ως απάντηση στα οξυμένα προβλήματα της ακρίβειας της υγείας και της παιδείας. «Σε αυτά στοχεύει η δικιά μας πρόταση. Υπάρχει αυτή η ανάγκη και νομίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε εμείς, πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αυτό το οποίο θα ωριμάσει τελικά την όποια λύση βρεθεί και στο κυβερνητικό επίπεδο», συμπλήρωσε.

Για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Δεν θέλαμε μία ρύθμιση η οποία υπό άλλες προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί για άλλους πολιτικούς χώρους»

Ερωτηθείς γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών» στη νομοθετική ρύθμιση – φρένο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν ήθελαν μία ρύθμιση η οποία τώρα μπορεί να αφορά τη Χρυσή Αυγή αλλά κάτω από άλλες προϋποθέσεις και σε άλλο χρόνο να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους πολιτικούς χώρους. «Οι φόβοι αυτοί ενισχύονται ακούγοντας την επιχειρηματολογία και τις πολιτικές τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι για να στηρίξουν την άποψή τους, υιοθέτησαν την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ως γνωστόν εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, δηλαδή πράγματα άκρως επικίνδυνα, που σε τελική ανάλυση διευκολύνουν τους ναζί και τους ξεπλένουν στα μάτια του κόσμου», εξήγησε.

Για απόφαση Αρείου Πάγου για δανειολήπτες – «Ελπίζω η ταχύτητα της απόφασης να μην υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα»

Κληθείς να σχολιάσει το «πράσινο φως» που άναψε χθες βράδυ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στους servicers προκειμένου να μπορούν πραγματοποιούν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι του προξενεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε αυτή η απόφαση. «Μακάρι η δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς να λειτουργούσε με τέτοια ταχύτητα. Ελπίζω να μην υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να δοθεί η λύση με μία νομοθετική ρύθμιση. Αφενός αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αξιολογήσουν μια υποχρεωτική εκ μέρους των διαχειριστών των δανείων πρόταση ρύθμισης. Αφετέρου χρειάζεται η προώθηση ενός πλέγματος μέτρων σε σχέση με την υπόθεση του ιδιωτικού χρέους. Διότι κάποιος πιθανόν να μην μπορεί να ικανοποιήσει και να εξυπηρετήσει το δάνειό του, διότι ταυτόχρονα πιθανόν να είναι αντιμέτωπος με την ακρίβεια μπορεί να χρωστάει στα ταμεία, στην εφορία», πρόσθεσε.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο