18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΕρώτηση Βελόπουλου για τα προβλήματα των κατοίκων στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας

Ερώτηση Βελόπουλου για τα προβλήματα των κατοίκων στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ορεινή περιοχή του Κοκκινοπηλού στην Ελασσόνα φέρνει με ερώτηση του στην Βουλή, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, βουλευτής Λάρισας κ. Κ. Βελόπουλος.

Στην ερώτηση του ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων του Κοκκινοπηλού της Λάρισας, το χωριό τους ερημώνει ελλείψει βασικών τεχνικών υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι η οδική πρόσβαση στον Κοκκινοπλό γίνεται από την Θεσσαλική πλευρά μέσω του επαρχιακού δρόμου Ελασσόνας Κατερίνης, από τη διασταύρωση Πυθίου ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στο χωριό τους όπου και τερματίζει. Συχνά και κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες ο δρόμος κλείνει λόγω κατολισθήσεων και παραμένει αποκλεισμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ορεινή περιοχή τους. Προς την πλευρά της Πιερίας ξεκινάει ένας δασικός δρόμος μήκους 16 περίπου χιλιομέτρων. Τον συγκεκριμένο δρόμο τον χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού τους ως «στοιχειωμένο» και όχι άδικα, αφού όλες οι προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς εδώ και σαράντα και πλέον χρόνια για την ασφαλτόστρωσή του ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Θεωρούν οι ως άνω ότι η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου, του μοναδικού μέχρι σήμερα μη ασφαλτοστρωμένου τμήματος της διαδρομής που χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες για τον γύρο του Ολύμπου, θα συμβάλλει στο να αναπτυχθούν τουριστικά τα παρολύμπια χωριά της βόρειας πλευράς του Ολύμπου, μιας περιοχής με ιδιαίτερο φυσιολατρικό, οικολογικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Επιπλέον, η ασφαλτόστρωση θα δώσει τη δυνατότητα οδικής πρόσβασης από και προς την Πιερία και θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τον κύριο ορεινό όγκο του Ολύμπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά, ατύχημα).Τονίζουν οι ως άνω ότι η περιοχή τους, του Θεσσαλικού Ολύμπου, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και να αναπτυχθεί.

Οι κάτοικοι ζητούν: α) την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δασικού δρόμου προς την Πιερία καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής τους, β) ένταξη της περιοχής τους στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027»,που αφορά τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Παρεμβάσεις, γ) ανάδειξη και αξιοποίηση της θεσσαλικής παρολύμπιας περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, δ) συνεργασία των αρμόδιων φορέων του δασαρχείου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την επίλυση επιμέρους θεμάτων που κρατούν επί σαράντα και πλέον έτη την περιοχή τους σε στασιμότητα”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο