20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:16
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυμβουλές για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο από τον Κ....

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο από τον Κ. Ιαβέρη

Όσο νυχτώνει η θερμοκρασία πέφτει, με αποτέλεσμα στους δρόμους να έχει πάγο και «κανένας οδηγός να μπορεί με θερινά ελαστικά, ακόμη κι αν είναι ο καλύτερος του κόσμου να χειριστεί ένα αυτοκίνητο», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς, ενώ μαίνεται η χιονόπτωση στο δεύτερο «κύμα» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Στην περίπτωση που οι δρόμοι έχουν πάγο, απαραίτητα είναι τα χιονολάστιχα, οι χιονοκουβέρτες ή οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο κ. Ιαβέρης τόνισε ότι «ακόμη και χιονολάστιχα να έχουμε πρέπει να φέρουμε στο αυτοκίνητό μας και τα δύο προηγούμενα. Στον πάγο σίγουρα οι αλυσίδες θα δουλέψουν καλύτερα. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να κινούνται πολύ σιγά και πολύ προσεκτικά, εφόσον υπάρχει μία επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψουν το σπίτι τους».

Οι πολίτες πρέπει να φρενάρουν πολύ ήρεμα, σε συνθήκη πάγου, αλλά «για να σταματήσει το αυτοκίνητο, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες. Τα αυτοκίνητα που είναι 4×4 δε σημαίνει ότι είναι ασφαλής η οδήγησή τους».

Πόσο προστατεύουν οι χιονοκουβέρτες και ποια είναι η διάρκειά τους

«Η τιμή τους δεν αυξήθηκε λόγω της ξαφνικής υποχρεωτικότητας. Εάν βάλεις στο αυτοκίνητο χιονοκουβέτρες και πατήσεις άσφαλτο καταστρέφονται αμέσως», εξήγησε ο κ. Ιαβέρης. Επιπλέον, δήλωσε θετικός προς τις χιονοκουβέρτες, διότι είναι πολύ πιο εύκολες στην τοποθέτησή τους.

Δύο συμβουλές προς τους πολίτες

Ο κ. Ιαβέρης έδωσε δύο συμβουλές στους πολίτες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • «Όταν παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας, σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες και
  • όταν φύγετε από το σπίτι, πέρα από χοντρά ρούχα, να έχετε μαζί σας τρόφιμα, νερό και γεμάτο ρεζερβουάρ».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο