19.2 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 23:15
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠαγκόσμια Βασίλισσα!

Παγκόσμια Βασίλισσα!

 

Η πρωταθλήτια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, επικράτησε με το εμφατικό 5:3 της πρωταθλήτριας Ασίας, Αλ Χιλάλ, και κατέκτησε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία της, καθώς επικράτησε με 5:3 της Αλ Χιλάλ στο στάδιο “Prince Moulay Abdellah” στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Σε ένα παιχνίδι με γκολ και θέαμα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στους Σαουδάραβες και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου! Ο “Μίδας” Τόνι Κρόος έφτασε τα έξι τρόπαια στη διοργάνωση, ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε τα πέντε!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Ρεάλ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έκρυψαν την μπάλα, με τον Μπενζεμά να περνάει κάθετη πάσα στον Βινίσιους και τον Βραζιλιάνο να νικάει με δεξί πλασέ τον αντίπαλο κίπερ, για να κάνει το 1:0 για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η “Βασίλισσα” δεν σταμάτησε εκεί και στο 18′ ο Βαλβέρδε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2:0. Η Αλ Χιλάλ αντέδρασε άμεσα στα δύο γρήγορα γκολ της “Βασίλισσας”, με τους Σαουδάραβες να βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα και τον Μαρενγκά να νικάει με πολύ δυνατό σουτ τον Λούνιν για να μειώσει σε 2:1 στο 26′. Οι “μερένγκες” συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο παρά το γκολ της μείωσης του σκορ και προσπάθησαν να βρουν και τρίτο τέρμα, με τον Μπενζεμά να το αγγίζει με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 40ο λεπτό. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να προηγείται με 2:1.

Η Ρεάλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με γκολ και πήρε εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων. Βινίσιους και Καμαβινγκά έκαναν το 1-2, ο Βραζιλιάνος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά με το εξωτερικό και ο Καρίμ Μπενζεμά με πλασέ από την καρδιά της περιοχής έκανε το 3:1 στο 54′. Στο 58′ οι Καρβαχάλ και Βαλβέρδε συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ισπανό να σερβίρει στον Ουρουγουανό στο ύψος της μικρής περιοχής και εκείνος σκόραρε με πανέμορφο πλασέ, για να κάνει το 4:1 για τη “Βασίλισσα”. Οι Σαουδάραβες όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ο Βιέτο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των “μερένγκες” και νίκησε τον Λούνιν με πλασέ, για να μειώσει σε 4:2 στο 63′. Ο Θεμπάγιος στο 69′ μπήκε άνετα στη μεγάλη περιοχή της Αλ Χιλάλ και άφησε την μπάλα για τον Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί με άψογο πλασέ τον αντίπαλο κίπερ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της Ρεάλ. Ο Καμαβινγκά έχασε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μίσαελ πάτησε περιοχή, ξεπέρασε τον Ρούντιγκερ, γύρισε την μπάλα στον Βιέτο, ο οποίος ρόλαρε το σώμα του, “ξάπλωσε” τον Νάτσο και πλάσαρε για το 5:3 στο 79′. Στο 80′ οι Σαουδάραβες έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο το σκορ, αλλά ο Μαρενγκά αστόχησε από πλεονεκτική θέση! Τίποτα δεν άλλαξε στο ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 5:3 την Αλ Χιλάλ και κατέκτησε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία της!

ΓΚΟΛ: 13′,69′ Βινίσιους, 18′,58′ Βαλβέρδε, 54′ Mπενζεμά / 26′ Μαρενγκά, 63′,79′ Βιέτο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΔΟΚΑΡΙ: 

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ (79′ Βαγιέχο), Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (74′ Νάτσο), Τσουαμενί (62′ Θεμπάγιος), Κρόος (74′ Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62′ Ροντρίγκο), Βινίσιους.

Αλ Χιλάλ: Αλ-Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Τζανγκ, Αλ-Μπουλαϊχί, Χαλιφά Αλνταουσαρί, Κανό, Κουέγιαρ, Καρίγιο (75′ Νασέρ αλ Νταουσάρι), Βιέτο (87′ Αμπντουλάχ αλ Χαμντάν), Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (75′ Μίσαελ), Μαρενγκά (87′ Ιγκάλο).//

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο