24.1 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 13:23
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑυστραλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 25 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Αυστραλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 25 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Τροχαίο δυστύχημα με 10 νεκρούς και 25 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, συνέβη στις 11:30 τη νύχτα κοντά στην πόλη Greta, περίπου δύο ώρες βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, στη Πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο ανατράπηκε ενώ διερχόταν από κλειστή στροφή-είσοδο στον αυτοκινητόδρομο Hunter.

Το μισθωμένο όχημα ήταν γεμάτο επιβάτες,  -χωρίς να υπάρχουν ανάμεσα τους παιδιά,- οι οποίοι επέστρεφαν σε ξενοδοχείο από γαμήλιο γλέντι σε παρακείμενο χώρο δεξίωσης στο winery venue Wandin Estate.

Στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, επικρατούσε ομίχλη ενώ στο σημείο ήταν, όπως δήλωσαν, σε εξέλιξη έργα οδοποιίας.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας Tracy Chapman, ο 58χρονος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατείται ενώ θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανίζι σε δήλωση του εξέφρασε την οδύνη του και την αμέριστη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών τονίζοντας πως «είναι σοκαρισμένος από την είδηση στο ξεκίνημα της ημέρας, να μαθαίνεις για 10 νεκρούς και 25 τραυματίες, είναι μια, τρομερή, τρομερή τραγωδία.

Ειδικά σήμερα στην κορύφωση του τριημέρου όπου ο κόσμος γιορτάζει τη σημερινή αργία».

Η σημερινή ημέρα στην Αυστραλία είναι επίσημη αργία όπου εορτάζονται τα γενέθλια του Βασιλέως Καρόλου.

Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία στο Σίδνεϊ ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος 

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο