22.3 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΆννα Βαγενά: «Άλλαξαν το νόμο για να μετατάξουν τον σταθμάρχη»

Άννα Βαγενά: «Άλλαξαν το νόμο για να μετατάξουν τον σταθμάρχη»

Στο ιστορικό της μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας αναφέρεται με ανακοίνωσή της, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά:

Το ιστορικό της μεθόδευσης της παράνομης μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη του κέντρου της Λάρισας είναι το εξής:

Στις 7 Απριλίου 2022 εγκρίνεται η μετάταξη του υπερήλικου με βάση τα ανώτατα όρια ηλικίας σταθμάρχη στη θέση του κέντρου της Λάρισας. Στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι, ο σταθμάρχης βάσει του νόμου δε μπορούσε να μεταταχθεί και εκ των υστέρων, στις 30 Μαΐου 2022, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά, για να μπαλώσουν το θέμα, δημοσίευσαν καινούριο ΦΕΚ, το οποίο εξαιρεί το όριο ηλικίας.

Έτσι μπόρεσε να ισχύσει η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 30 Ιουνίου 2022, όπου αναφέρεται ότι μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) σε κενή οργανική θέση του κλάδου κυκλοφορίας-ειδικότητας σταθμαρχών. Από μετάταξη σε μετάταξη δηλαδή βολευόταν ο άνθρωπος.

Αν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ήταν ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος, δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου. Αλλά η απειρία του σε συνδυασμό με την έλλειψη του αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού μάλλον αποτέλεσαν τον καθοριστικό παράγοντα που προκάλεσε το τραγικό συμβάν.

Όσο κι αν προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση ο κ. Βορίδης για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, η μοναδική αλήθεια είναι ότι, το όριο ηλικίας των 48 ετών τέθηκε από τον ίδιο τον ΟΣΕ αποκλειστικά για μετατάξεις και σε καμία περίπτωση για προσλήψεις.

Έτσι, αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και συνέργεια της κυβέρνησης στην προσπάθεια συγκάλυψης της παράνομης μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη με την εκ των υστέρων εξαίρεση του ορίου ηλικίας μέσα από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή στις 30 Μαΐου 2022.

Όσο για τον υπουργό, κ. Καραμανλή, μετά τη δακρύβρεχτη παραίτησή του, πληροφορηθήκαμε ότι η κρίση φιλότιμου κράτησε μόνο λίγες μέρες και θα είναι πάλι υποψήφιος στις λίστες της ΝΔ. Μπορεί να ξαναγίνει και υπουργός, άλλωστε έχει αποδεδειγμένες ικανότητες, και να συνεχίσει ανενόχλητος τα ρουσφέτια“.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο